Point Music Festival 2019 | Gothenburg  Symphony Magasinet KLASSISK logo
	Østerbro Kammermusikfestival 2019
Magasinet KLASSISK logo

Søgeresultat for 'Benedicte'

ARTIKLER: 12 resultater

En Bartoli med det hele, tak | Portræt Cecilia Bartoli

I august har Cecilia Bartoli sunget ’Norma’ ved Salzburg Festspillene for udsolgte huse. La Bartoli sælger overalt. At hendes projekter synes så gennemresearchede, men måske ikke holder vand musikhistorisk set, gør ikke indholdet mindre lødigt.

REJSENDE I OPERA

HENRIETTE BONDE-HANSENS soprankarriere på udenlandske scener kører på skinner. Hun er sjældent at finde på Den Kongelige Operas rollelister, men i november synger hun titelrollen som Semiramis, når Operaen spiller den sjældent opførte Rossini-mastodont.

MAN KAN GODT NØJES MED EN BØF

JOSEPH CALLEJA, den maltesiske tenor, leverer varen. I New York, i Wien, i London. Kalenderen er fuldt booket fem år frem. Ind i mellem de store lyriske tenorroller står den på koncerter kloden rundt: 5-6 operaarier lagt sammen med orkestermellemspil og glaseret med neapolitana. Det er helt, som det skal være, siger tenoren selv. Hvem siger måske, man skal spise hele koen, fordi man har lyst til en bøf?

LIEDEN LEVER

Unge sangere og pianister dyrker lieden på livet løs. Nye fora for kunstarten er skudt op over hele landet. Men hvad driver unge kunstnere til at bruge energi på en genre, der hviler et vist hattedameimage over, og som ikke giver ret mange penge?

Interview: Andreas Brantelid
DEN ORDLØSE FORTÆLLER

For fem år siden var udfordringen at lære sine egne toner til perfektion. Nu lærer cellisten Andreas Brantelid sig også orkesterstemmerne, og næste skridt er partituranalysen. Den 19. september modtager Andreas Brantelid som den første klassiske musiker Kronprinsparrets Kulturpris

DET SÅRBARE INSTRUMENT

Højt at flyve – dybt at falde. Operahistorien har mange eksempler på sangere, der ikke behandler deres stemmer varsomt nok

BEL CANTO BETYDER STADIG 'SMUK SANG'

Så enkelt er det faktisk. Men så alligevel ikke. I 1800-tallet begyndte de to små ord nemlig at antage en ekstra betydning, og siden er ’BELCANTO’ blevet brugt til at betegne snart sagt hvad som helst. I anledning af tenorstjernen Juan Diego Flórez’ danske visit sætter KLASSISK fokus på, hvad belcanto egentlig er.

WAGNERS SIDSTE MESTERVÆRK

’Perceval’ og ’Parzival’ er ’Parsifal’s forfædre. I højmiddelalderen skrev Chretien de Troyes sin gode historie om Perceval og Wolfram von Eschenbach tog udfordringen op og sendte sin Parzival ud på en dannelsesrejse af eventyrlige oplevelser. ’Parsifal’, der spiller på Operaen i marts og i Malmö i april, kom til verden, fordi Wagner tidligt i sit liv læste middelalderens store forfattere.

Portræt: Cecilia Bartoli
BOBLER OG SYDER AF VITALITET

CECILIA BARTOLI modtager den 16. juni Léonie Sonnings musikpris. Hun synger i få operaproduktioner, men sælger cd’er i millionvis. En gudsbenådet musiker, der har taget PR-skeen i egen hånd og ikke lader sig begrænse af, at hovedrollerne i standardrepertoiret ikke er skabt til hendes stemme.

Interview: Measha Brueggergosman
Fortæller af Guds nåde

Den canadiske sopran MEASHA BRUEGGERGOSMAN er ikke som operasangere er flest. For hende er enhver sang et miniaturedrama, og det er teksten, der kommer i første række. Altid teksten først.

Interview: Kasper Holten & Michael Schønwandt
»Vi fik de fede år«

Idealisten og pragmatikeren. Sådan fordeler Michael Schøwandt og Kasper Holten rollerne mellem sig. Idealisten står på podiet, og pragmatikeren har sat i scene, når Richard Strauss’ ’Kvinden uden skygge’ har premiere den 15. maj.

Interview: Sine Bundgaard
INGEN ANDEN VEJ END SANGEN

Sine Bundgaard blev sanger pludselig en dag, da hun var 12. Siden da, har hun aldrig for alvor overvejet andre baner i livet end sangerens. Til oktober har hun sin rolledebut på Operaen i et af operalitteraturens mest krævende partier: titelrollen i Alban Bergs ’Lulu’.

ANNONCER

Mogens Dahl KoncertsalMogens Dahl Koncertsal