Magasinet KLASSISK - Pladenyt om opera & klassisk musik
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

14/12-15

Pas på møblerne

På fødderne efter livstruende cancer kastede den aldrende maestro Seiji Ozawa sig som det første over Ravels ʼLʼenfant et les sortilègesʼ.
07/12-15

Igor Levit udfordrer sig selv igen

Man tabte kæben, da Igor Levit i 2013 cd-debuterede med Beethovens sene klaversonater. Blot 26 år gammel havde han altså besteget den olymp, som selv mesterpianister først tør bestige i en høj alder.
30/11-15

Rimskij-Korsakov opera som realityshow

På en ny dvd, med Staatsoper Berlins opsætning fra sidste år, har den russiske instruktør Dmitri Tcherniakov omplaceret handlingen til at handle om en virtuel monarks bejlen efter en ny kone.
23/11-15

Robert Wilson iscenesætter Pärt

I en nedlagt ubådshal møder indtrængende toner af Arvo Pärt et sandt mysterie af tavse personer, dunkle lyssætninger, symboler på scenen og en catwalk.
16/11-15

Bumlende, kantede & synkoperede rytmer

En usædvanlig livsglæde bor i englænderen Steve Martlands jazz/rock-inspirerede minimalisme, der ofte er skrevet til at blive spillet på forstærkede instrumenter.
09/11-15

Netrebko som manipulerende Lady Macbeth

Den russiske soprandiva Anna Netrebkos omskift til en mørkere klang efter barnefødsel har mødt kritik, men der er også dem, som priser hendes mulighed for at komme ud af den fastlåste bås som belcantosanger.
26/10-15

Wagner: Tannhäuser

I Bayreuth har man taget sin ‘Tannhäuser’ af plakaten et år tidligere end planlagt.
19/10-15

Mikis Theodorakis: Echowand – Lieder

Mange husker filmen ‘Zorba, grækeren’ og ikke mindst Theodorakis’ tema spillet af den mandolinagtige bouzouki, en melodi, som alle turistfælder i Grækenland har i jukeboksen.
12/10-15

Haydn: Sonater og koncerter

Af wienerklassiske klaversonater er det typisk værker af Beethoven og Mozart, der sætter sig i vores hukommelse, men det er ærgerligt, da det fortrænger de også mindeværdige i genren af Haydn.
05/10-15

Alban Berg: Lyrisk suite

Emerson String Quartet indspillede ‘Lyrisk suite’ med sopranen Dawn Upshaw i 2003, og de gentager nu succesen med divaen Renée Fleming.

ANNONCE

Klassiske dage 2017

Malmo-Chamber Music Festival 2017