Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

01/05-15

Steffani: Niobe Regina di Tebe

I barokken sprøjtede det ud med operaer, som på det tidspunkt var en relativ ny genre. Der kom så stort et antal, at mange værker simpelthen er forsvundet for eftertiden.
15/04-15

Lang Lang: The Mozart Album

Den kinesiske stjernepianist Lang Lang, kendt for sine store armbevægelser og mangel på Jantelov, er aktuel i et overraskende samarbejde.
01/04-15

Tjajkovskij: Jolanthe

I Anna Netrebkos nye livsfase som endnu mørkere sopran efter endt barnefødsel rolledebuterede hun i ‘Jolantheʼ i 2009 i Baden-Baden.
18/03-15

Gershwin, Bach, Weill & Piazzolla m.fl.: Saxophone Music

Clair-Obscur Saxophone Quartet viser potentialet på en ny cd med blandt andet ‘Italiensk koncertʼ af Bach, der døde, længe før saxofonen blev opfundet.
11/03-15

Verdi: Rigoletto

Et nyt navn på disse breddegrader er tyskeren Tatjana Gürbaca, der i 2013 blev kåret af tidsskriftet Opernwelt som året operainstruktør.
04/03-15

Martin Fröst: Nordic Concertos

Det glimrende svenske pladeselskab BIS genudgiver fire kompositioner for klarinet og orkester med Martin Fröst som solist.
25/02-15

UK – DK: Musik for blokfløjte og cembalo

Som opfølger på den første duo-cd med den spændende og hyldede konstellation Michala Petri og cembalisten Mahan Esfahani er det danske pladeselskab Our Recordings klar med deres andet album.
18/02-15

Wagner: Nibelungens ring

I februar udkommer La Scala Operaens ‘Nibelungens ringʼ på dvd med Daniel Barenboim og klassesangere som René Pape, Waltraud Meier, Lance Ryan, Nina Stemme og Iréne Theorin.
11/02-15

R. Strauss: Rosenkavaleren

Richard Straussʼ omslag til en mindre chokerende æstetik efter sine skandaleoperaer i 1900-tallets første årti er stadig populært.
04/02-15

Saariaho: Quatre Instants / Terra Memoria / Emilie Suite

En pirrende komponist er finnen Kaija Saariaho, hvis æstetik er præget af de mange år, hun har boet i Frankrig.

ANNONCE

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal