Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

Netrebko som manipulerende Lady Macbeth

09/11-15
 | Magasinet KLASSISK pladenyt
Den russiske soprandiva Anna Netrebkos omskift til en mørkere klang efter barnefødsel har mødt kritik, men der er også dem, som priser hendes mulighed for at komme ud af den fastlåste bås som belcantosanger.
En rolle som den giftigt manipulerende Lady Macbeth i Verdis tidlige Shakespeare-opera ʼMacbethʼ er ofte blevet sunget af mezzosopraner, og figuren kræver også en frigørelse fra samtidens ideal om vokal skønhed. I en korrespondance skrev Verdi direkte, at Lady skulle være fæl, ond og dyster.
Metropolitan genoptog sidste år Adrian Nobles iscenesættelse af ʼMacbethʼ fra 2007. Instruktøren, der i 13 år var leder af Royal Shakespeare Company, førte den oprindelige handling fra 1100-tallets Skotland op til kort efter Anden Verdenskrig. I den konservative højborg, som the Met nu er, tog publikum imod Nobles koncept med blandede følelser, selvom der ikke var tale om en radikal produktion. Ifølge New York Times besad den »frygtløs beslutsomhed og seksualkraft«. Internetsiden bachtrack.com fremhæver Zeljko Lucic i titelrollen: »Man hører ofte beklagelser over mangel på sande Verdi-barytoner, sådan har det været i årtier, men Lucic er den ægte vare«.
Den stjernespækkede rolleliste tæller i øvrigt også bassen René Pape og en af danskernes favorittenorer, Joseph Calleja, og i orkestergraven såmænd DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent, Fabio Luisi.
Verdi: Macbeth | DG 0735222
Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE PLADENYHEDER

Tidens varmeste yngre pianist | Magasinet KLASSISK pladenyt

Tidens varmeste yngre pianist

Danmarksaktuelle Daniil Trifonov fortsætter ufortrødent i det brillante repertoire med Chopins klaverværker.

Mozartforstoppelse | Magasinet KLASSISK pladenyt

Mozartforstoppelse

Nogle kan aldrig få nok af Mozart, og måske er der en ægte nørd i dig?

NYHEDER

Biennalen Njord byder på Nordic Noir | Vinterfestival | Magasinet KLASSISK nyhed

Biennalen Njord byder på Nordic Noir | Vinterfestival

»Jeg savnede ny musik, der ikke enten var hardcore modernisme eller klassisk musik«

ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Folk er generelt meget nysgerrige – og der bliver spillet så meget musik, vi har hørt så mange gange før, at publikum faktisk er tørstige efter noget andet«
Christina Åstrand, violinist

ANNONCER

Trio Satie - Nytår på fransk 2018

Magasinet KLASSISK abonnement