Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

PLADENYT

Mozart: Bortførelsen fra seraillet

07/09-15
 | Magasinet KLASSISK pladenyt
For tre år siden skrev den canadiske dirigentkomet Yannick Nézet-Séguin kontrakt med Deutsche Grammophon om at indspille syv Mozart-operaer. Udover Nézet-Séguin er tenoren med den i stemmehenseende turbulente karriere, Rolando Villazón også en gennemgående figur på indspilningerne. Det tredje album i serien er ‘Bortførelsen fra seraillet’, på hvilken Villazón har fået en ublid behandling af kritikerne. De mener, at han er havnet i en forkert boldgade. The Guardian kalder hele pladen gammeldags i sin tilgang, imens Gramophone Magazine priser Nézet-Séguin som Mozart-fortolker. Guardian kalder Villazón i rollen som Belmonte som klangligt og stilistisk utroværdig med en tilgang, der ville passe bedre med Verdi, da hans koloraturer bliver forcerede og tonen for nasal. Initiativtager til denne serie var netop Villazón, der prøver at omdefinere sig efter sin storhedstid som italienertenor med eksplosiv charme. Om ‘Bortførelsen’ siger han i en promotionvideo: »Ja, vi er i dette charmerende syngespil, der føles som en komedie, og alligevel bor tragedien der allerede, og i de tragiske øjeblikke oplever man komedie gemt et sted. Hele den menneskelige sjæls rigdom ligger heri«. Pressen synes enig om, at indspilningens stærkeste kort er tyske Diana Damrau som Konstanze.
DG 4794064
Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE PLADENYHEDER

Tidens varmeste yngre pianist | Magasinet KLASSISK pladenyt

Tidens varmeste yngre pianist

Danmarksaktuelle Daniil Trifonov fortsætter ufortrødent i det brillante repertoire med Chopins klaverværker.

Orgelmusik udsat for ‘makeover’ | Magasinet KLASSISK pladenyt

Orgelmusik udsat for ‘makeover’

Orgelmusik – er det ikke noget med alvorlige miner, bedemandsagtige musikere og i det hele taget noget, man lytter til i kirken og ikke på cd?

NYHEDER

Operaen i Firenze ændrer slutningen på ‘Carmen’ efter #MeToo | Magasinet KLASSISK nyhed

Operaen i Firenze ændrer slutningen på ‘Carmen’ efter #MeToo

»Carmens død er operaens motor, så hvorfor lave om på det?«, tænkte instruktør Leo Muscato først.

ANMELDELSER

K&K Philharmoniker: Tiroler Beethoven-Tage, K&K Philharmoniker, dir. Matthias Georg Kendlinger, DaCapo Østrig 2198 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Et blålys

Der er spillefejl, og der mangler klangligt overskud, så dialogen mellem orkestrets forskellige grupper ofte falder til jorden.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Jeg har dirigeret ‘Götter-dämmerung’ og ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, og jeg døde ikke af det, og jeg brød heller ikke sammen«
Joana Mallwitz, dirigent

ANNONCER

Trio Satie - Nytår på fransk 2018

Mogens Dahl Koncertsal