Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset | Magasinet KLASSISK nyhed
Nyhed
Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset | Magasinet KLASSISK nyhed
02/07-12

Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset

Efter at flere medier inklusive KLASSISK har kritiseret lyden i Koncerthuset, kommenterer endnu en kritisk røst nu den dyre koncertsals akustik. Niels Vilhelm Jordan, som er en international lydekspert, målte i oktober efterklangstiden i Koncerthuset til ikke at leve op til den lovede standard på 2,3 sekunder. Der er altså stadig ikke 'akustik i verdensklasse', som DR hårdnakket påstår. Årsagen findes ifølge Niels Vilhelm Jordan bl.a. i nogle særlige gipsplader, der absorberer noget af lyden, samt at koncertsalens terrasser er bygget på en måde, så de gør klangen mindre fyldig.
Læs Politikens artikel fra sidste uge
 
Nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.

Flere Nyheder
Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog | Magasinet KLASSISK nyhed 23/06-16

Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog

På vej til en koncert i den tyske by Freiburg indtræffer katastrofen. 2. violinisten i Artemis Kvartetten, Anthea Kreston, får stjålet sin violin.
Per Nørgård fejret i New York | Magasinet KLASSISK nyhed 21/06-16

Per Nørgård fejret i New York

En netop afholdt tre dage lang minifestival i New York har fejret den 83-årige Per Nørgårds musik. Temaet for koncerterne var komponistens forhold til den amerikanske musik og litteratur.
Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud | Magasinet KLASSISK nyhed 20/06-16

Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud

Canadas førende orkester, Toronto Symphony Orchestra, tager kreative midler i brug for at lukke et kæmpehul i årsregnskabet.
Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback | Magasinet KLASSISK nyhed 17/06-16

Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback

Den afdøde maestro Claudio Abbados hjertebarn, kammerorkestret Orchestra Mozart, har kæmpet sig tilbage og genoptager koncertaktiviteterne efter tre år i mørket.
Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet | Magasinet KLASSISK nyhed 15/06-16

Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet

»Jeg er sikker på, at projektet vil blive et helt magisk startpunkt, når musikerne skal til at stige om bord i det 21. århundredes strygekvartetter«, siger Kronos’ stifter og leder David Harrington.
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org