A  A
Nyhed
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
02/07-12

Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset

Efter at flere medier inklusive KLASSISK har kritiseret lyden i Koncerthuset, kommenterer endnu en kritisk røst nu den dyre koncertsals akustik. Niels Vilhelm Jordan, som er en international lydekspert, målte i oktober efterklangstiden i Koncerthuset til ikke at leve op til den lovede standard på 2,3 sekunder. Der er altså stadig ikke 'akustik i verdensklasse', som DR hårdnakket påstår. Årsagen findes ifølge Niels Vilhelm Jordan bl.a. i nogle særlige gipsplader, der absorberer noget af lyden, samt at koncertsalens terrasser er bygget på en måde, så de gør klangen mindre fyldig.
Læs Politikens artikel fra sidste uge
 
Flere Nyheder
31/10-14

Roberto Alagna til Bayreuth

Roberto Alagna fundet lykken hos den polske sopran Aleksandra Kurzak, og hans nye kones tyskkundskaber kommer ham til gode, da den fransk-sicilianske tenor har sagt ja til at synge Lohengrin i Bayreuth i 2018.

LÆS MERE »
31/10-14

Nu har Carl Nielsen også en værkfortegnelse

Nu foreligger den første fuldstændige fortegnelse over Carl Nielsens værker, og dermed er den danske komponist kommet med i en særlig fornem kreds af komponister. Mozart har sin Köchel, Haydn sin Hoboken, J.S. Bach sin BWV, og nu har Carl Nielsen fået sin værkfortegnelsen.

LÆS MERE »
13/10-14

Music in the brain

Hjerneforsker og musiker Peter Vuust fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 52 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond til et helt nyt center, der skal undersøge hvordan musik virker på hjernen.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org