Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset | KLASSISK nyhed
Nyhed
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset | KLASSISK nyhed
02/07-12

Stadig ikke verdensklasse i Koncerthuset

Efter at flere medier inklusive KLASSISK har kritiseret lyden i Koncerthuset, kommenterer endnu en kritisk røst nu den dyre koncertsals akustik. Niels Vilhelm Jordan, som er en international lydekspert, målte i oktober efterklangstiden i Koncerthuset til ikke at leve op til den lovede standard på 2,3 sekunder. Der er altså stadig ikke 'akustik i verdensklasse', som DR hårdnakket påstår. Årsagen findes ifølge Niels Vilhelm Jordan bl.a. i nogle særlige gipsplader, der absorberer noget af lyden, samt at koncertsalens terrasser er bygget på en måde, så de gør klangen mindre fyldig.
Læs Politikens artikel fra sidste uge
 
Flere Nyheder
02/05-16

Programmet for Hamborgs nye prestigekoncerthus er offentliggjort

Koncerthuset åbner officielt den 11. januar 2017, og byens nye prestigescene fejres med en tre uger lang festival, hvor de helt store dirigentkanoner er kørt i stilling.

LÆS MERE »
29/04-16

Wiener Festwochen fyrer instruktør Dmitri Tcherniakov

Wiener Festwochen har med omgående virkning valgt at fyre den russiske instruktør fra sommerens højtprofilerede opsætning af Beethovens ‘Fidelio’ mindre end to måneder før premiere.

LÆS MERE »
27/04-16

Gheorghiu udeblev ikke af misundelse

Puccinis tragiske opera Tosca udviklede sig til noget af en komedie, da den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu missede sin entré i begyndelsen af 3. akt på Wiener Staatsoper lørdag aften.

LÆS MERE »
26/04-16

BBC Music Magazine indleder samarbejde med Apple

BBCs magasin for klassisk musik, BBC Music Magazine, har indledt et samarbejde med Apples streamingtjeneste Apple Music, hvor magasinet skal være ’kurator’.

LÆS MERE »
25/04-16

Overraskende priser i Carl Nielsen Violinkonkurrencens finale

Finalen i Carl Nielsen Internationale Violinkonkurrencen i Odense fredag aften endte overraskende med en delt førsteplads til Ji Yoon Lee (Sydkorea) og Liya Petrova (Bulgarien) samt en uofficiel ‘Eventyrpris’.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org