Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera | Magasinet KLASSISK nyhed
Nyhed
Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera | Magasinet KLASSISK nyhed
19/06-12

Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera

Partituret til 'Orango' blev fundet af en russisk Sjostakovitj-forsker i Glinka Museet i Moskva. Man kendte intet til 'Orango', kun navnet. Fundet skete i 2004, og det interessante fragment var et klaverpartitur, altså ikke fuldt udskrevet for orkester. Der er tale om en 30 minutters stort anlagt prolog til operaen. Sjostakovitjs enke fik komponisten Gerard McBurney til at orkestrere, så en koncertopførelse kunne realiseres. I december 2011 uropførte Los Angeles Filharmonikerne, dirigenten Esa-Pekka Salonen og en række sangsolister 'Orango'. Den opførelse har Deutsche Grammophon netop udgivet som dobbelt-cd med prologen på den ene cd og Sjostakovitjs 4. Symfoni på den anden. Fans af den sovjetiske komponist vil finde denne udgivelse interessant, ikke mindst hvis man holder af den humoristiske side af Sjostakovitj.
 
Nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.

Flere Nyheder
Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog | Magasinet KLASSISK nyhed 23/06-16

Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog

På vej til en koncert i den tyske by Freiburg indtræffer katastrofen. 2. violinisten i Artemis Kvartetten, Anthea Kreston, får stjålet sin violin.
Per Nørgård fejret i New York | Magasinet KLASSISK nyhed 21/06-16

Per Nørgård fejret i New York

En netop afholdt tre dage lang minifestival i New York har fejret den 83-årige Per Nørgårds musik. Temaet for koncerterne var komponistens forhold til den amerikanske musik og litteratur.
Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud | Magasinet KLASSISK nyhed 20/06-16

Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud

Canadas førende orkester, Toronto Symphony Orchestra, tager kreative midler i brug for at lukke et kæmpehul i årsregnskabet.
Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback | Magasinet KLASSISK nyhed 17/06-16

Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback

Den afdøde maestro Claudio Abbados hjertebarn, kammerorkestret Orchestra Mozart, har kæmpet sig tilbage og genoptager koncertaktiviteterne efter tre år i mørket.
Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet | Magasinet KLASSISK nyhed 15/06-16

Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet

»Jeg er sikker på, at projektet vil blive et helt magisk startpunkt, når musikerne skal til at stige om bord i det 21. århundredes strygekvartetter«, siger Kronos’ stifter og leder David Harrington.
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org