Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera | KLASSISK nyhed
Nyhed
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera | KLASSISK nyhed
19/06-12

Ny cd: Sjostakovitjs tabte opera

Partituret til 'Orango' blev fundet af en russisk Sjostakovitj-forsker i Glinka Museet i Moskva. Man kendte intet til 'Orango', kun navnet. Fundet skete i 2004, og det interessante fragment var et klaverpartitur, altså ikke fuldt udskrevet for orkester. Der er tale om en 30 minutters stort anlagt prolog til operaen. Sjostakovitjs enke fik komponisten Gerard McBurney til at orkestrere, så en koncertopførelse kunne realiseres. I december 2011 uropførte Los Angeles Filharmonikerne, dirigenten Esa-Pekka Salonen og en række sangsolister 'Orango'. Den opførelse har Deutsche Grammophon netop udgivet som dobbelt-cd med prologen på den ene cd og Sjostakovitjs 4. Symfoni på den anden. Fans af den sovjetiske komponist vil finde denne udgivelse interessant, ikke mindst hvis man holder af den humoristiske side af Sjostakovitj.
 
Flere Nyheder
12/02-16

Luisi bliver ny musikchef for Firenze Operaen

»Operaen og festivalen har en betydningsfuld historie. Festivalen var engang én af de vigtigste i Europa med forbindelser til alle de store kunstnere. Vi skal nu i gang med at udbygge og styrke relationer med de største kunstnere i vores tid«, udtaler Fabio Luisi.

LÆS MERE »
10/02-16

Holten iscenesætter sjældent opført Wagneropera i Madrid

Kaper Holten prøver nu kræfter med Wagners sjældent opførte ’Das Liebesverbot’. Det er Wagners anden opera, som blev et kæmpe flop, der kun spillede en enkelt gang, da den i sin tid blev uropført.

LÆS MERE »
09/02-16

Fischer fortsætter som chefdirigent for Underholdningsorkestret

Tre danske fonde har skudt penge i en indspilnings- og koncertrække af Beethovens symfonier med Adam Fischer på podiet, som strækker sig frem til og med 2018.

LÆS MERE »
04/02-16

Petri og Esfahani vinder pris for udgivelse

Med danske øjne er den mest interessante pris årets bedste cd-udgivelse i kategorien 'Instrumental barokudgivelse', som i år går til Michala Petri og den iranskfødte cembalist Mahan Esfahani.

LÆS MERE »
03/02-16

Hollænder bliver ny chefdirigent for New York Filharmonikerne

Valget af den hollandske dirigent Jaap van Zweden får en blandet modtagelse i de amerikanske medier. Kritikken går blandt andet på, at hollænderen både mangler international erfaring og den karisma, der er nødvendig for at lede et orkester af Filharmonikernes format.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org