Jyske Opera 2016-2017
     
   
   
Knald eller fald for Det Jyske Ensemble | Magasinet KLASSISK nyhed
Nyhed
Knald eller fald for Det Jyske Ensemble | Magasinet KLASSISK nyhed
30/05-12

Knald eller fald for Det Jyske Ensemble

Det nordvestjyske kammerensemble bider i dag neglene ekstra langt ned, mens de venter på om deres bestyrelse vender tommelfingeren op eller ned for deres fortsatte eksistens.

Afgørelsen falder i dag efter et års sabelraslen og kommunale krav til Statens Kunstråd om at genoptage den faste økonomiske støtte som røg i 2011, da rådet fratog orkestret den sikre status som basisensemble og dermed grundfinansieringen på næsten 5 millioner kroner årligt. Konflikten hviler på en strid mellem kommunerne og Statens Kunstråd, som i sidste uge definitivt afviste at genoptage den faste støtte.

Som forhåndværende basisensemble har kammerorkestret gennem det sidste år levet af kommunale tilskud og skiftende beløb fra rådets musikudvalg. Kommunerne som har ydet støtten vil ikke længere bære denne finansiering alene og mener, at staten igen skal spytte i bøssen for alvor. De selvsamme kommuner er repræsenteret i ensemblets bestyrelse, og deres krav bliver således fremført med en vis vægt, idet de er med til at bestemme hvilken vej tommelfingeren ender med at vende.

Trods lokal interesse fra både kommuner og musik- og erhversliv spår ensemblechef Erik Kamp Hansen orkestrets mulighed for overlevelse som meget lille, hvis den kommunalpolitiske opbakning forsvinder. Til DR udtaler han: "Det er min forventning, at kommunerne vil gøre som de har meldt ud, og sige, at så forsvinder det politiske flertal for at holde støtten oppe til ensemblet. Dermed lukker ensemblet".

Beslutningen om Det Jyske Ensembles fremtid træffes i eftermiddag, når bestyrelsen mødes.

Michael Kjærgaard
 
Nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.
BESTIL »
Flere Nyheder
Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog | Magasinet KLASSISK nyhed 23/06-16

Artemis Kvartetten får stjålet violin i tog

På vej til en koncert i den tyske by Freiburg indtræffer katastrofen. 2. violinisten i Artemis Kvartetten, Anthea Kreston, får stjålet sin violin.

LÆS MERE »
Per Nørgård fejret i New York | Magasinet KLASSISK nyhed 21/06-16

Per Nørgård fejret i New York

En netop afholdt tre dage lang minifestival i New York har fejret den 83-årige Per Nørgårds musik. Temaet for koncerterne var komponistens forhold til den amerikanske musik og litteratur.

LÆS MERE »
Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud | Magasinet KLASSISK nyhed 20/06-16

Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud

Canadas førende orkester, Toronto Symphony Orchestra, tager kreative midler i brug for at lukke et kæmpehul i årsregnskabet.

LÆS MERE »
Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback | Magasinet KLASSISK nyhed 17/06-16

Orchestra Mozart crowdfunder sig til comeback

Den afdøde maestro Claudio Abbados hjertebarn, kammerorkestret Orchestra Mozart, har kæmpet sig tilbage og genoptager koncertaktiviteterne efter tre år i mørket.

LÆS MERE »
Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet | Magasinet KLASSISK nyhed 15/06-16

Kronos bestiller 50 nye værker for strygekvartet

»Jeg er sikker på, at projektet vil blive et helt magisk startpunkt, når musikerne skal til at stige om bord i det 21. århundredes strygekvartetter«, siger Kronos’ stifter og leder David Harrington.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org