baroque festivals germany 2015
     
   
   
A  A
Nyhed
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
30/05-12

Knald eller fald for Det Jyske Ensemble

Det nordvestjyske kammerensemble bider i dag neglene ekstra langt ned, mens de venter på om deres bestyrelse vender tommelfingeren op eller ned for deres fortsatte eksistens.

Afgørelsen falder i dag efter et års sabelraslen og kommunale krav til Statens Kunstråd om at genoptage den faste økonomiske støtte som røg i 2011, da rådet fratog orkestret den sikre status som basisensemble og dermed grundfinansieringen på næsten 5 millioner kroner årligt. Konflikten hviler på en strid mellem kommunerne og Statens Kunstråd, som i sidste uge definitivt afviste at genoptage den faste støtte.

Som forhåndværende basisensemble har kammerorkestret gennem det sidste år levet af kommunale tilskud og skiftende beløb fra rådets musikudvalg. Kommunerne som har ydet støtten vil ikke længere bære denne finansiering alene og mener, at staten igen skal spytte i bøssen for alvor. De selvsamme kommuner er repræsenteret i ensemblets bestyrelse, og deres krav bliver således fremført med en vis vægt, idet de er med til at bestemme hvilken vej tommelfingeren ender med at vende.

Trods lokal interesse fra både kommuner og musik- og erhversliv spår ensemblechef Erik Kamp Hansen orkestrets mulighed for overlevelse som meget lille, hvis den kommunalpolitiske opbakning forsvinder. Til DR udtaler han: "Det er min forventning, at kommunerne vil gøre som de har meldt ud, og sige, at så forsvinder det politiske flertal for at holde støtten oppe til ensemblet. Dermed lukker ensemblet".

Beslutningen om Det Jyske Ensembles fremtid træffes i eftermiddag, når bestyrelsen mødes.

Michael Kjærgaard
 
Flere Nyheder
27/04-15

Holten satser på sjældent opført opera

Kasper Holtens tredje iscenesættelse på Royal Opera House, også kaldet Covent Garden Operaen, bliver Szymanovskis sjældent opførte ‘Król Rogerʼ.

LÆS MERE »
24/04-15

Den uendelige strygekvartet

En Islandsk trio har skabt 'Infinite String Quartet', som ved hjælp af farvede cirkler på en computerskærm sætter brugerne i stand til at komponere deres egne musikstykker.

LÆS MERE »
22/04-15

Lang Lang anbefaler Gould og Kleiber

I et interview i The Guardian fortæller den kinesiskfødte pianist, at hans første plade var Wilhelm Kempffs indspilning af Beethoven-sonater, og at hans favoritindspilning af Bachs Goldberg-variationer er med Glenn Gould.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org