International Society for the Performing Arts 2015
     
   
   
A  A
Nyhed
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
23/05-12

Det Kgl. Teater: Anonym operachef og stærk tysk chefdirigent

Efter urolige måneder med nedskæringer og tabet af en international kapacitet, operachef Keith Warner, er der måske en stabil periode i vente for Den Kgl. Opera. Warner forlod sin stilling i januar, hvor ensemblechef Sven Müller (foto) blev konstitueret som operachef. Den udadtil ukendte Müller er nu blevet ansat som operachef, hvilket kan virke overraskende. På hans CV finder man mange kunstneriske og ledelsesmæssige kompetencer. En troværdig kilde er dog særdeles kritisk overfor Müllers evner og beskriver ham som en "anonym mand, man ikke kommer ind på livet af, en der holder sig for sig selv og ikke kan kommunikere" og endvidere, at Müller "ikke kan vurdere kvaliteten af forestillinger". At placere Müller på posten ligner en overgangsmanøvre, der primært skal skabe tryghed og ro uden større kunstneriske armbevægelser.

Til gengæld har Det Kgl. Teater scoret sig en topdirigent i stillingen som chefdirigent. Tyske Michael Boder har været i front for Det Kgl. Kapel flere gange før og gjorde sig markant bemærket med sine fortolkninger af Alban Bergs operaer. Det Kgl. Kapel, som har stor medbestemmelse i, hvem de dirigeres af, har før haft Boder i kikkerten. En bekymring kan være, om det italienske og franske repertoire bliver svigtet af udnævnelsen af to tyskere. Især Boder kendes som en specialist i det germanske repertoire.

Foto: Miklos Szabo/DKT
 
Flere Nyheder
27/04-15

Holten satser på sjældent opført opera

Kasper Holtens tredje iscenesættelse på Royal Opera House, også kaldet Covent Garden Operaen, bliver Szymanovskis sjældent opførte ‘Król Rogerʼ.

LÆS MERE »
24/04-15

Den uendelige strygekvartet

En Islandsk trio har skabt 'Infinite String Quartet', som ved hjælp af farvede cirkler på en computerskærm sætter brugerne i stand til at komponere deres egne musikstykker.

LÆS MERE »
22/04-15

Lang Lang anbefaler Gould og Kleiber

I et interview i The Guardian fortæller den kinesiskfødte pianist, at hans første plade var Wilhelm Kempffs indspilning af Beethoven-sonater, og at hans favoritindspilning af Bachs Goldberg-variationer er med Glenn Gould.

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org