Nyhed

Grammy-nomineringer til danske musikere

Lader man blikket glide ned over dette års Grammy-nomineringers næsten endeløse række af kategorier, vil man opdage to danske navne dukke op i vrimlen. Barokensemblet Concerto Copenhagen er ikke direkte nomineret, men det er til gengæld den svenske diva Anne Sophie von Mutter for sin vokale præstation på deres fælles udgivelse af et udvalg af Bachs arier og kantater.

Bach spiller også en rolle på cd’en ‘The Little Match Girl Passion’, som vokalensemblerne Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices sammen med deres dirigent Paul Hillier er nomineret for. Værket er skrevet af den amerikanske komponist, David Lang, der i 2008 blev hædret med Pulitzer-musikprisen for netop denne komposition. Som titlen antyder er den skrevet over H.C. Andersens ‘Den lille pige med svovlstikkerne’, og så har komponisten også ladet sig inspirere af J.S. Bachs ‘Matthæus-passion’, da han skrev ‘The Little Match Girl Passion’.

Ny musik har ofte vanskeligt ved at gøre sig bemærket, men iblandet et klassisk eventyr og noget Bach, ser det ud til at vække opsigt. I hvert fald i USA, for som Thomas Kiørbye fra Ars Nova udtaler, så vil nomineringen og en eventuel pris nok vække mest opmærksomhed i prisens hjemland.
“Vi sang ‘The Little Match Girl’ tidligere på året under en festival i New York, og en pris ville sikkert bringe os tilbage til USA. Herhjemme kan vi helt sikkert bruge det som markedsføringsmiddel. Og så er vi naturligvis meget glade for anerkendelsen”.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER