Nyhed

In the Shadow of the Bat

Komponisten Niels Marthinsen er ikke bleg for at bruge pop og kitsch i sin musik, og denne gang dykker han ned i tegneserieuniverset. Under dette års International Basunfestival får han ikke overraskende uropført sin trippelkoncert for tre basuner. Til gengæld er forlægget for musikken ikke helt typisk. Marthinsens basunkoncert er nemlig inspireret af tegneseriefiguren Batman og hans tre ærkefjender Jokeren, Two Face og Pingvinen.
Batman er den hævntørstige forbryderjæger, som både bærer på en lys og en mørk side, der kæmper mod fantasifulde og samtidig sindsyge forbrydere. Niels Marthinsens basunkoncert skulle efter sigende lægge sig tæt op af Batmanforlægget, og musikalsk skulle det komme til udtryk ved at det musikalske materiale både indeholder en god og en ond side, som vokser ud af den samme musik. I rollen som Batman kan man opleve Aarhus Symfoniorkester, der kæmper mod de tre onde solister – Håkan Bjørkman, solobasunist i Det Kongelige Svenske Hofkapel, Jörgen van Rijen, solobasunist i Concertgebouw orkestret i Amsterdam, og Stefan Schulz, solobasbasunist i Berliner Filharmonikerne.
Koncerten indleder den Internationale Basunfestival, som i år finder sted i Århus fra den 25. – 28. juni, og kan opleves på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, som lægger hus til 35 koncerter, 12 konkurrencer, 16 foredrag, forskellige udstillinger og ikke mindst masser af basunister, både professionelle og amatører.

Hør musikken:

In the Shadow of the Bat’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER