Nyhed

Utzons operahus er steget voldsomt i værdi

Sydneys ikoniske operahus har oplevet en imponerende vækst de sidste fem år og anslås i dag til at have en samlet værdi på ikke mindre end 30 milliarder kroner. Det er en betydelig stigning på 9 milliarder kroner i forhold til 2013, kan man læse i en ny rapport fra konsulentfirmaet Deloitte, hvor operahusets kulturelle, sociale og digitale værdi er blevet prissat.

Rapporten angiver flere årsager til væksten; flere internationale koncertgæster, en stigning i antallet af økonomiske donorer og en generel større interesse for kunst og kultur i Australien er nogle af de faktorer, der bliver nævnt som afgørende. Samtidig har operahuset oprustet på den digitale front, og det har givet pote, for siden 2013 er brugen af de digitale tilbud firedoblet.

»Jeg er yderst tilfreds med vores fokus på ny programlægning, at vi sikrer os at forblive relevante for samfundet, at vores digitale tiltag lever og har det godt, og at vores investering i bygningen giver udbytte. Og med at folk virkelig sætter pris på, hvad vi laver«, siger direktør Louise Herron til Limelight Magazine.

I 2018 havde operahuset næsten 11 millioner gæster, en stigning på 33 procent i forhold til 2013. Af dem var op mod 3 millioner udenlandske turister, og det er 46 procent flere end i 2013. En af forfatterne til Deloittes rapport, John O’Mahony, beskriver væksten som »enorm« og sammenligner værdien af operahusets brand med andre seværdigheder som Taj Mahal og Den Kinesiske Mur. Ifølge O’Mahony er det stort set alle turister (93 procent), der besøger Sydney, som har operahuset med i tankerne, når de vælger byen. 

Foto: Hamilton Lund

Læs også: Argentinsk operahus er verdens vigtigste

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER