Nyhed

Glyndebourne hyrer fire kvindelige huskomponister

Nu er det nok med den forsvindende lille andel af kvindelige komponister inden for klassisk musik, mener det engelske operahus Glyndebourne. Operakompagniet har derfor lanceret et spritnyt udviklingsprogram, ‘Balancing the Score: Supporting female composers’, og ansat de fire yngre huskomponister Anna Appleby, Ninfea Cruttwell-Reade (foto), Cecilia Livingston og Ailie Robertson, der alle starter til januar.

Lucy Perry, udviklingschef hos Glyndebourne, siger i en pressemeddelelse:
»Glyndebourne er en stolt og dedikeret bestiller af ny opera, og ligesom mange af vores kolleger er vi bekymrede over underrepræsentationen af kvindelige komponister i klassisk musik. Med dette nye program tilbyder vi praktisk støtte til kvindelige komponister, som ønsker at skrive opera«.

I de to år deres residency varer, bliver komponisterne en del af operahusets hverdag, hvor de blandt andet skal introduceres til proceduren med at bestille nye værker, deltage i prøver og møde de kreative kræfter bag tilblivelsen af en opera. Hver komponist har skrevet et kort værk, som opføres ved en af de fire forestillinger på kompagniets kommende turné med ‘La traviata’.

Det er også planen, at de fire kvinder skal drage fordel af samarbejdet med Glyndebournes og kompagniets faste partnere, London Philharmonic Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenment, Philharmonia Orchestra, London Sinfonietta og musikhuset Southbank Centre i London.

Foto: Kate Haag

Læs også: Glyndebourne Festivalen vil opdyrke endnu flere talenter

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER