Nyhed

Kristiina Poska bliver ny chefdirigent ved Theater Basel

I det nye nummer af KLASSISK kan du læse historien om to tyske musikhuse, der netop har ansat kvindelige chefdirigenter. Nu har et tredje tysksproget opera- og skuespilhus, Theater Basel, gjort det samme med oplysningen om, at man har valgt Kristiina Poska som ny chefdirigent fra næste sæson, skriver tyske Opernmagazin.

Det er teatrets kunstneriske leder, Andreas Beck, og den kommende operachef, Pavel B. Jiracek, der har fået overtalt den 40-årige estiske dirigent til at komme til Schweiz. Jiracek kender Poska fra Komische Oper Berlin, hvor hun var chefdirigent fra 2012 til 2016.

Kristiina Poska, som kan både sit koncert- og operarepertoire, er en eftertragtet dirigent på de europæiske scener, hvor hun har stået på podiet hos blandt andet Tonhalle-Orchester Zürich, Volksoper Wien og Hamburgische Staatsoper. I indeværende sæson dirigerer hun ‘Figaros Bryllup’ hos Semperoper Dresden og har også aftaler med English National Opera i London og Maggio Musicale i Firenze. Herhjemme har hun optrådt ved Copenhagen Phils seneste nytårskoncerter og ved CPH Opera Festival i 2016.

Poska fik i 2013 Det Tyske Musikråds eftertragtede dirigentpris og var finalist i Donatella Flick Konkurrencen i London 2012. I 2012 vandt hun desuden publikumsprisen ved Malko Konkurrencen i København.

Foto: Kaupo Kikkas

Læs også: »At dirigere et nyt orkester er som at møde en ny pige«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER