Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Vinderen af ‘The Leeds’ er kåret

28/09-18
Vinderen af ‘The Leeds’ er kåret | Magasinet KLASSISK nyhed
2018 udgaven af Leeds International Piano Competition - kaldet ‘The Leeds’ - blev vundet af den kun 20-årige amerikaner, Eric Lu (foto), der udspillede sine konkurrenter i finalen med Beethovens 4. klaverkoncert.

Med æren og en præmie på et par hundredetusinde kroner følger en karrierefremmende pakke, der gerne skulle hjælpe det unge talent godt på vej mod tangentsolisternes stjernehimmel; en albumkontrakt med Warner Classics, aftale om management hos det internationale agent-bureau Askonas Holt, adskillige koncerter på Londons førende spillesteder, turné i Europa og Asien og samt mulighed for at indspille på BBC’s klassiske kanal Radio 3.

The Leeds blev stiftet af Fanny Waterman i 1963 og har igennem årene haft senere stjerner som András Schiff og Mitsuka Uchida blandt vinderne. Med tiden er konkurrencen imidlertid kommet til at fremstå mere og mere gammeldags, og da Fanny Waterman trådte tilbage i 2015, besluttede den nye ledelse, at det var tid til at ryste støvet af sig og opfinde et konkurrenceformat med et bredere fokus og tiltag, der sikrede vinderne rådgivning og reelle karrieremuligheder.

»Mange af verdens største pianister er begyndt ved The Leeds, og jeg er sikker på, at alle 2018-finalister går en lys fremtid i møde. Vi ser frem til at støtte det, vi spår til at blive succesrige og tilfredsstillende karrierer«, siger direktør Paul Lewis til BBC.

I årets finale tilfaldt andenpladsen den 28-årige tyske pianist, Mario Häring, mens kinesiske Xinyuan Wang på 23 år endte på tredjepladsen.

Foto: PR

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Tæt løb i violinkonkurrence

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Pianist anklager orkestre for diskrimination | Magasinet KLASSISK nyhed

Pianist anklager orkestre for diskrimination

Den engelske pianist Nick van Bloss, som lider af Tourettes Syndrom, har klaget til det nationale kunstråd over diskrimination fra nogle af landets største orkestre.

Symfonikere strandet i lufthavn måtte improvisere | Magasinet KLASSISK nyhed

Symfonikere strandet i lufthavn måtte improvisere

Boston Symphony Orchestra og deres chefdirigent præsterede en feberredning, da de for nylig strandede i de Gaulle lufthavnen.

PLADENYT

Spøgelset og englen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Spøgelset og englen

Den finske komponist Kaija Saariaho gør operagenren til sin egen ved at trække tempoet ned og gøre plothandlingen mindre vigtig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Louis Glass: Symfoni nr. 5, Fantasi op. 47 Marianna Shirinyan Staatsorchester Rheinische Philharmonie CPO 777494-2 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Skal Glass på plakaten igen?

Glass’ Fantasi for klaver og orkester er også et spirituelt værk, hvor de mange afvekslende passager kan være udtryk for en religiøs inderlighed.

ARTIKLER

»Celloen er det mest ekspressive instrument i orkestret i hvilken som helst type musik«
Alisa Weilerstein, cellist

ANNONCER

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Carl Nielsen International Competition 2019

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Magasinet KLASSISK abonnement