Nyhed

Skandaleramte Dutoit har fundet en arbejdsgiver

Charles Dutoit har omsider fundet en arbejdsgiver, der tør binde an med ham trods hans efterhånden noget flossede ry. Dutoit blev tidligere på året fyret som chefdirigent fra Royal Philharmonic Orchestra i London efter anklager om sexchikane og derefter erklæret uønsket hos en række af de største amerikanske orkestre. Men i Rusland er der endnu jobmuligheder for den aldrende dirigent.

Sankt Petersborg Filharmonikerne har, ifølge Bayrischer Rundfunk, ansat den 81-årige Dutoit som 1. gæstedirigent, og i programmet for den nye sæson er der annonceret to koncerter i maj med den schweizisk-fødte dirigent. Orkestret er Ruslands ældste, med mere end 200 år på bagen, og har i mange år været anset som landets bedste. I Sovjet-perioden blev det udviklet til et prestigeorkester og var kendt under navnet Leningrad Filharmonikerne.

Anklagerne, der fældede Dutoit, gælder hændelser, som angiveligt skulle have fundet sted i perioden 1985-2010. De er foreløbigt ubekræftede, og dirigenten benægter selv alt. Dutoit har stadig æresposter ved flere, store orkestre verden over, blandt andet hos Verbier Festivalorkestret hvor han trådte tilbage som chefdirigent sidste år.

Foto: Nicolas Brodard

Læs også: Ny topdirigent fældet af sexanklager | #MeToo

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER