Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Gramophone Awards 2018: »Og vinderne er…«

19/09-18
Gramophone Awards 2018: »Og vinderne er…« | Magasinet KLASSISK nyhed
Forrige år styrtregnede det med hæder og internationale priser nedover Hans Abrahamsens sangcyklus ‘Let me tell you’, og komponisten fik blandt andet en eftertragtet Gramophone Award. Ved dette års uddeling af priser har det danske islæt dog været sparsomt. Abrahamsen måtte nøjes med en nominering, og så var der priser til en nordmand med forkærlighed for Danmark og en udenlandsdansker i snarlig transit mellem Skotland og USA.

Vores nyeste forsidehistorie, den norske sopran, Lise Davidsen (foto), blev kåret som ‘Årets unge kunstner’.
»Davidsens navn skal man skrive sig bag øret. Hun har en stemme, som - når du først har hørt den en enkelt gang - aldrig vil glemme«, sagde Gramophones chefredaktør i sin motivering for tildelingen. Davidsen var også nomineret i kategorien ‘Concerto’ som solist i en Grieg-indspilning med Bergen Filharmonikerne. Hun lukkede torsdag aftenens prisfest med en opførelse af Richard Strauss’ ‘Morgen’.

Den herboende Davidsen er færdiguddannet hos Susanna Eken på Det Kongelige Operaakademi i København, hvor hun også debuterede på Det Kongelige Teater i 2012 i ‘Den fiffige lille ræv’. Den 31-årige sangerinde er ny-signet hos Decca og debuterer på Covent Garden i denne måned i Royal Opera Houses opsætning af “Ringen”.

Seattle Symphony, hvor Thomas Dausgaard bliver forfremmet til chefdirigent i 2019, fik publikumsprisen som ‘Årets orkester’. Dausgaards nuværende orkester, BBC Scottish Symphony Orchestra, var nomineret i kategorien ‘Orkestermusik’, dog med dirigenten Martyn Brabbins i en indspilning af to symfonier af Michael Tippett. Gramophone har et godt øje til Dausgaard og har kastet roser efter flere udgivelser med dirigenten. Sidste år var hans fortolkning af Mahlers 10. nomineret og blev ved den lejlighed kaldt »en udgivelse der kan vende op og ned på det hele«.

Foto: Arno

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: »Jeg passer allerbedst til Wagner« | Q&A Cornelia Beskow

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Symfonikere strandet i lufthavn måtte improvisere | Magasinet KLASSISK nyhed

Symfonikere strandet i lufthavn måtte improvisere

Boston Symphony Orchestra og deres chefdirigent præsterede en feberredning, da de for nylig strandede i de Gaulle lufthavnen.

Komponist Bent Lorentzen er død | Magasinet KLASSISK nyhed

Komponist Bent Lorentzen er død

»Bent Lorentzen var gennem et langt liv en myreflittig komponist og lydskaber, konstant på jagt efter nye udtryk og nye muligheder«

PLADENYT

Spøgelset og englen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Spøgelset og englen

Den finske komponist Kaija Saariaho gør operagenren til sin egen ved at trække tempoet ned og gøre plothandlingen mindre vigtig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Faccio: Hamlet Wiener Symfonikerne, dir. Paulo Carignani, iscen. Olivier Tambosi. C Major 740608 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En glemt Hamlet-opera

Er det muligt at skabe en overbevisende operaudgave af det “danske” skuespil?

ARTIKLER

»Undgå de billige billetter på gulvet i siderne, under balkonen, men køb roligt de billigste hele vejen rundt på balkonen«

ANNONCER

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Carl Nielsen International Competition 2019

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Carl Nielsen International Competition 2019