Nyhed

Gramophone Awards 2018: »Og vinderne er…«

Forrige år styrtregnede det med hæder og internationale priser nedover Hans Abrahamsens sangcyklus ‘Let me tell you’, og komponisten fik blandt andet en eftertragtet Gramophone Award. Ved dette års uddeling af priser har det danske islæt dog været sparsomt. Abrahamsen måtte nøjes med en nominering, og så var der priser til en nordmand med forkærlighed for Danmark og en udenlandsdansker i snarlig transit mellem Skotland og USA.

Vores nyeste forsidehistorie, den norske sopran, Lise Davidsen (foto), blev kåret som ‘Årets unge kunstner’.
»Davidsens navn skal man skrive sig bag øret. Hun har en stemme, som – når du først har hørt den en enkelt gang – aldrig vil glemme«, sagde Gramophones chefredaktør i sin motivering for tildelingen. Davidsen var også nomineret i kategorien ‘Concerto’ som solist i en Grieg-indspilning med Bergen Filharmonikerne. Hun lukkede torsdag aftenens prisfest med en opførelse af Richard Strauss’ ‘Morgen’.

Den herboende Davidsen er færdiguddannet hos Susanna Eken på Det Kongelige Operaakademi i København, hvor hun også debuterede på Det Kongelige Teater i 2012 i ‘Den fiffige lille ræv’. Den 31-årige sopran er ny-signet hos Decca og debuterer på Covent Garden i denne måned i Royal Opera Houses opsætning af “Ringen”.

Seattle Symphony, hvor Thomas Dausgaard bliver forfremmet til chefdirigent i 2019, fik publikumsprisen som ‘Årets orkester’. Dausgaards nuværende orkester, BBC Scottish Symphony Orchestra, var nomineret i kategorien ‘Orkestermusik’, dog med dirigenten Martyn Brabbins i en indspilning af to symfonier af Michael Tippett. Gramophone har et godt øje til Dausgaard og har kastet roser efter flere udgivelser med dirigenten. Sidste år var hans fortolkning af Mahlers 10. nomineret og blev ved den lejlighed kaldt »en udgivelse der kan vende op og ned på det hele«.

Foto: Arno

Læs også: »Jeg passer allerbedst til Wagner« | Q&A Cornelia Beskow

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER