Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Tæt løb i violinkonkurrence

17/09-18
Tæt løb i violinkonkurrence | Magasinet KLASSISK nyhed
Et enkelt point gjorde forskellen, da amerikanske Nancy Zhou (foto) løb med sejren - og prisen på 650.000 kr. - i Shanghai Isaac Stern International Violin Competition (SISIVC) foran tjekkiske Olga Sroubková. Offentliggørelsen af juryens stemmefordeling viste, at Zhou scorede 1.216 af 1.300 mulige point, mens Sroubková fik 1.215. Finalen i instrumentkonkurrencen var bemærkelsesværdig, da det endelige felt på seks unge violinister udelukkende bestod af kvinder.

Det er ellers ikke kutyme, at klassiske musikkonkurrencer offentliggør, hvordan jurystemmerne lander.
»SISIVC er anderledes ved, at vi går ud med stemmeresultaterne bagefter. Vi gør det for at skabe gennemsigtighed og for at afskrække dommere fra at favorisere konkurrencedeltagere, de måtte have en relation til«, fortæller juryens næstformand, David Stern, til The Strad.

Om det usædvanlige træk skyldes, at violinisten Zakhar Bron sad i juryen fremgår ikke. Han er en kontroversiel figur i konkurrenceverdenen, hvor han som jurymedlem jævnligt er blevet mødt med beskyldninger om nepotisme. I 2017 var Bron med til at udpege sine egne elever som vindere ved tre forskellige konkurrencer.

Den 25-årige amerikanske vinder af den kinesiske violinkonkurrence med verdens største præmiepulje er uddannet fra Harvard University. Hun vandt andenprisen ved Isang Yun Violin Competition i 2017 og er tidligere prismodtager ved Jean Sibelius Violinkonkurrencen i Helsinki og ved Queen Elisabeth Competiton i Bruxelles.

Foto: Heikki Tuuli

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Snigløbet Luisi siger op som juryformand

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Pianist anklager orkestre for diskrimination | Magasinet KLASSISK nyhed

Pianist anklager orkestre for diskrimination

Den engelske pianist Nick van Bloss, som lider af Tourettes Syndrom, har klaget til det nationale kunstråd over diskrimination fra nogle af landets største orkestre.

Komponist Bent Lorentzen er død | Magasinet KLASSISK nyhed

Komponist Bent Lorentzen er død

»Bent Lorentzen var gennem et langt liv en myreflittig komponist og lydskaber, konstant på jagt efter nye udtryk og nye muligheder«

PLADENYT

Spøgelset og englen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Spøgelset og englen

Den finske komponist Kaija Saariaho gør operagenren til sin egen ved at trække tempoet ned og gøre plothandlingen mindre vigtig.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Brahms: Klavertrioer Leonidas Kavakos Yo-Yo Ma Emanuel Ax Sony 88985407292 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En supertrio er født

Kavakos & co doserer sentimentalitet og patos afmålt, så den smelter hjertet uden at virke omklamrende.

ARTIKLER

»Undgå de billige billetter på gulvet i siderne, under balkonen, men køb roligt de billigste hele vejen rundt på balkonen«

ANNONCER

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Magasinet KLASSISK abonnement

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Magasinet KLASSISK abonnement