Nyhed

Simon Rattle redder festival i sidste øjeblik

Simon Rattles sommerferieplaner reddede i forrige uge opførelsen af Beethovens 5. symfoni ved Verbier festivalen i Schweiz. Stjernedirigenten, der er i transit mellem sit gamle job hos Berliner Filharmonikerne og den nye stilling i London, trådte til i 11. time, da koncertens dirigent, Iván Fischer, måtte aflyse på grund af sygdom.

Heldigvis befandt Rattle sig allerede i Verbier på sommerferie med sin kone, mezzo-sopranen Magdalena Kožená, der skulle optræde ved festivalen. Festivalledelsen prajede derfor englænderen, som sagde ja til at dirigere festivalorkestret.

»Det sidste jeg havde regnet med at foretage mig i sommer, inden arbejdet kalder hos London Symphony Orchestra, var at dirigere Beethoven halvvejs oppe på et bjerg. Verbier Festival Orchestra består af nogle af verdens fineste unge musikere i begyndelsen af deres professionelle karriere, så det glædede mig at acceptere invitationen«, fortæller Rattle til Classical Source.

Verbier Festival Orchestra består af 97 af verdens mest talentfulde unge musikere i alderen 18-28 år, som er udvalgt ved internationale prøver blandt 1.300 ansøgere. De modtager tre ugers intensiv træning af de førende kunstneriske kræfter hos New York Metropolitan Opera Orchestra, før festivalen begynder.

Den internationale musikfestival i Verbier, som i år fejrer 25-års jubilæum, blev afholdt fra 19. juni til 5. august. I løbet af 18 dage spilledes 59 koncerter med deltagelse af 88 musikere fra hele verden og mere end 270 unge talenter.

Foto: Oliver Helbig

Læs også: Danske fingeraftryk på verdens største musikfestival

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER