Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Danske fingeraftryk på verdens største musikfestival

08/08-18
Danske fingeraftryk på verdens største musikfestival | Magasinet KLASSISK nyhed
Danske kunstnere fylder godt i programmet i årets udgave af verdens største musikfestival, The Proms, i London. Johan Reuter, Elsa Dreisig (foto), Thomas Dausgaard og Per Nørgård er alle på plakaten i august. Og Thomas Søndergård var første dansker i den otte uger lange musikfestival i juli, da han dirigerede sit orkester, BBC National Orchestra of Wales, i Mahlers gigantiske 8. symfoni.

Søndag stod Thomas Dausgaard i spidsen for Det Svenske Kammerorkester, da ensemblet med solister spilede en maratonkoncert med titlen ‘Brandenburg Concertos Project 1+2’, en cyklus der bestod af Bach’s seks Brandenburg Koncerter kombineret med seks nybestilte værker. Den første del af koncerten sendes 16. august kl. 19.20 på P2.

Barytonen, Johan Reuter, sang tirsdag aften herrestemmen i Brahms’ ‘Ein Deutsches Requiem’. Den kvindelige stemme blev sunget af Golda Schulz, som netop har optrådt på CPH Opera Festival.

DR P2 transmitterer liveog bringer optagelser fra promenadekoncerterne med dansk islæt, som alle bliver spillet i Royal Albert Hall. Du kan se datoerne for de sidste danske bidrag herunder.

14. august kl. 19.30
Den unge, up-coming sopran, Elsa Dreisig, der for nylig skrev kontrakt med det franske pladelabel Erato, opfører David Robert Colemans nye værk ‘Looking for Palestine’, ledsaget af Daniel Barenboims West–Eastern Divan Orchestra. Er du i Aarhus i morgen, torsdag d. 9. aug., kan du opleve værket live allerede fem dage inden, det skal opføres i London.

20. august kl. 19.30
Thomas Dausgaard betræder igen dirigentpodiet i Royal Albert Hall, denne gang i spidsen for BBC Scottish Symphony Orchestra. På programmet er en engelsk førsteopførelse af Per Nørgårds 3. symfoni, som Dausgaard kender fra sin tid som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret, der oprindeligt bestilte værket. Ved koncerten bliver der også spillet musik af Strauss og Wagner.

Foto: Olafur Steinar Gestsson

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Nordiske dirigenter invaderer BBC | Fokus Danske dirigenter i UK

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Komponist Bent Lorentzen er død | Magasinet KLASSISK nyhed

Komponist Bent Lorentzen er død

»Bent Lorentzen var gennem et langt liv en myreflittig komponist og lydskaber, konstant på jagt efter nye udtryk og nye muligheder«

Pianist anklager orkestre for diskrimination | Magasinet KLASSISK nyhed

Pianist anklager orkestre for diskrimination

Den engelske pianist Nick van Bloss, som lider af Tourettes Syndrom, har klaget til det nationale kunstråd over diskrimination fra nogle af landets største orkestre.

PLADENYT

Helhed fremfor ego | Magasinet KLASSISK pladenyt

Helhed fremfor ego

Mørket sænker sig med indadvendt melankoli på den norske violinist Mari Samuelsens debutalbum som solist.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Véronique Gens: Visions Alpha Classics  279 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Franske drømmesyn

Véronique Gens er mest fascinerende når hun tynder klangen ud, så man lytter med tilbageholdt åndedrag.

ARTIKLER

»Undgå de billige billetter på gulvet i siderne, under balkonen, men køb roligt de billigste hele vejen rundt på balkonen«

ANNONCER

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Carl Nielsen International Competition 2019

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Magasinet KLASSISK abonnement