Nyhed

Mozart partitur skuffer stort ved auktion

Trods høje forventninger lykkedes det ikke at få solgt et originalt Mozart partitur ved en stor auktion i Paris tidligere på sommeren, skriver kunstsitet Art Daily.

Noden med Mozarts førsteudkast til sidste akt af ‘Figaros Bryllup’ (foto) blev af eksperter karakteriseret som enestående og var på forhånd anset for at være et af auktionens sikre numre med en forventet pris på over 3,5 millioner kroner. Men udkastet, som stammer fra højdepunktet af komponistens karriere i 1786, nåede aldrig frem til hammerslag og skuffede altså fælt. Til gengæld opnåede Schumanns oratorie ‘Scener fra Goethes Faust’ en pris på næsten 5 millioner kroner.

De to partiturer er en del af et kæmpe likvidationssalg efter, at det franske kunstinvesteringsfond, Aristophil, krakkede i en stor skandale for tre år siden. Med sig i faldet tog fondet et to-cifret milliard beløb af investorernes penge.

Aristophils samling på 130.000 kunstværker og historiske dokumenter bliver nu solgt af flere franske auktionshuse i et forsøg på at godtgøre investorernes tab. Claude Aguttes, fra huset af samme navn, ser imod de kommende auktioner med stor spænding:
»Markedet afventer salget, fordi Aristophil i flere år købte alt. Nu er alle disse værker til rådighed igen, så folk er glade for først at kunne se dem på forskellige udstillinger og derefter at byde på dem og måske erhverve dem«, siger han til Reuters.

Læs også: Personligt brev fra Mozart

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER