Nyhed

Chefdirigent forlænger i Birmingham

Ét af dirigentverdenens største talenter, 32-årige Mirga Grazinyte-Tyla, har forlænget med City of Birmingham Symphony Orchestra og bliver dermed som chefdirigent frem til sommeren 2021, skriver Classical Source. Den unge lette, der er internationalt anset for sin dynamiske stil, kom til Birmingham i 2016, oprindeligt på en tre-årig kontrakt.

Det er en højgravid chefdirigent, der har sagt ja til at blive i Englands næststørste by. Efter tidsplanen skal Mirga Grazinyte-Tyla nedkomme i august, hvorefter hun holder en kort barselsorlov frem til november, hvor hun igen griber taktstokken, klar til at føre orkestret gennem blandt andet 100-års jubilæet i 2020.

»City of Birmingham Symphony Orchestras partnerskab med Mirga er steget i styrke, og vi er meget glade for vores kommende kunstneriske planer og fremtidige samarbejde op mod vores hundredeårs-fest«, lyder det i orkestrets pressemeddelelse om forlængelsen.

Trods sin beskedne alder har Mirga Grazinyte-Tyla allerede opbygget noget af et renommé. Tilbage i 2012 vandt hun førsteprisen i Salzburg Festivalens konkurrence for unge dirigenter, hun har været chefdirigent ved Salzburg Landestheater og er tidligere assisterende- og senere førstedirigent hos Los Angeles Philharmonic. New York Filharmonikernes direktør, Deborah Borda, kalder Mirga Grazinyte-Tyla for »den nye Dudamel«.

Foto: Frans Jansen

Læs også: Musikfestivaler lover ligestilling

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER