Nyhed

Luisi fortsætter med DR SymfoniOrkestret

Fabio Luisi forlænger sin kontrakt med DR SymfoniOrkestret og fortsætter som chefdirigent frem til 2023.

»Jeg er ekstremt glad for, at mit forhold til DR SymfoniOrkestret vil fortsætte videre frem gennem de næste sæsoner. Orkestret er med sin fantastiske nysgerrighed og sit skarpe fokus en kilde til stor personlig og kunstnerisk glæde i mit liv«, siger Luisi om kontraktforlængelsen.

Ifølge Kim Bohr, chef for DR Kor og Orkestre, har DR SymfoniOrkestret oplevet en markant kunstnerisk udvikling med Luisi ved roret, og så har chefdirigenten været med til få skabt opgaver i USA, Kina og Londons BBC Proms.

»Med Fabio Luisi i spidsen oplever vi, at mange nye døre står åbne for DR SymfoniOrkestret. Det betyder, at vi nu har planer om kommende turnéer og indspilninger i både den kommende og følgende sæsoner. Sammen med Luisi er DR SymfoniOrkestret med til at bringe dansk musik ud i verden, og Luisis store passion for Carl Nielsens musik og vores kommende opførelser af Hans Abrahamsen og Bent Sørensen gør orkestret til en stærk ambassadør for dansk musik på højeste niveau«.

Fabio Luisi er 59 år og født i Genova. Han er uddannet pianist og dirigent, og deler i dag sin dirigentkarriere mellem opera og orkestermusik. Ud over at være chefdirigent for DR SymfoniOrkestret er han også chefdirigent for Zürich Operaen, og han har netop tiltrådt stillingen som musikchef for Operaen i Firenze.

Foto: Per Morten Abrahamsen / DR

Læs også: »Jeg er god til at tænde for mig selv« | Interview Fabio Luisi

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER