Nyhed

Legendarisk diva lægger op

Én af operascenens store stemmer i mere end fire årtier, den legendariske italienske sopran Mariella Devia, har i en alder af 70 år besluttet at stoppe med de store forestillinger, skriver Opera Wire. Devia har i mange år været regerende dronning af Bel Canto, og hun har i sin lange karriere styret overlegent gennem værkerne af Bellini, Donizetti og Rossini.

Nu siger hun farvel til operascenen med en optræden i en af hendes glansroller, titelpartiet Norma som af mange bliver kaldt opera repertoirets Mount Everest. Det sker i en opsætning i Venedigs operahus La Fenice. Devia debuterede sent i rollen, på dagen efter sin 65-års fødselsdag, men har siden føjet Norma til de tre andre “Donizetti dronninger” – Maria Stuarda, Anna Bolena og Elisabetta – i hendes standard repertoire.

At det er en af de store sopraner, der takker af, har vores anmelder Steen Chr. Steensen ingen problemer med at skrive under på. I sidste års anmeldelse af Donizettis storstilede kærlighedstragedie ‘Roberto Deveraux’ skrev han blandt andet:
»Den navnkundige italienske sopran Mariella Devia er uovertruffen som dronning Elisabeth. Selv i en alder af 66 år synger hun tindrende klart, stærkt og ud i alle klanglige hjørner, og så har hun en scenisk fremtræden, der næsten er skræmmende«.

Se Mariella Devia i et klip fra en opsætning af ‘Norma’ fra 2017:

Foto: Marcello Orselli / La Fenice

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER