Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Cellist bryder måske tysk lov med Facebook-deling

09/04-18
Cellist bryder måske tysk lov med Facebook-deling | Magasinet KLASSISK nyhed
Johannes König (foto) fra Münchner Philharmonikerne skal nu undersøges af det tyske sikkerhedspoliti efter at have delt en artikel på Facebook fra Bayerischer Rundfunk, en del af den statslige public service-station ARD.

Miséren? På billedet, der illustrer artiklen, kan man se et flag. Flaget repræsenterer YPG, den væbnede fløj af det kurdiske arbejderparti PKK i Syrien, og fordi den tyske stat anser det for at være en ulovlig organisation, må man ikke vise deres flag eller andre symboler i Tyskland af hensyn til den nationale sikkerhed.

Forbuddet gælder individuelle mediebrugere men ikke medierne som sådan. Selvom den tyske cellist blot har delt artiklen og ikke kommenteret sit Facebook opslag, har han gjort sig skyldig i en overtrædelse af den tyske straffelov, som kan give op til et års fængsel. Ifølge Bayerischer Rundfunk er det første gang, at en “ikke-verbal” formidling af en af deres artikler fører til en politiundersøgelse.

Et kig på Johannes Königs Facebook side viser indhold af stort set upolitisk karakter. Han bruger primært siden til at promovere de koncerter han spiller med Münchner Philharmonikerne. I en udtalelse til Süddeutsche Zeitung siger han:
»Jeg har aldrig haft noget med politiet at gøre. Det er jo til at grine af, hvis det ikke var så alvorligt«.

Magasinet KLASSISK nyheder

Se cellistens opslag på Facebook

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Førende engelsk komponist: »Jeg er færdig med opera!« | Magasinet KLASSISK nyhed

Førende engelsk komponist: »Jeg er færdig med opera!«

Mark-Anthony Turnage har efter hård kritik af sin nye opera ‘Coraline’ meddelt, at han er færdig med at skrive musik til operascenen.

Første live-streamede koncert fra Vatikanet | Magasinet KLASSISK nyhed

Første live-streamede koncert fra Vatikanet

James MacMillans nye udgave af ‘Stabat Mater’ bliver den første koncert i Vatikanet, der kan opleves som live-stream.

PLADENYT

En hårrejsende skildring | Magasinet KLASSISK pladenyt

En hårrejsende skildring

Få er mere ekstreme med nyfortolkning af standardværker end den græsk-russiske dirigent Teodor Currentzis.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
Andrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal