Nyhed

James Levine truer The Met med retssag

Hvis man troede, at sagen om James Levine var slut med hans fyring fra The Met i sidste uge, må man tro om igen. Den detroniserede dirigent er klar til at skrive et nyt kapitel i historien og vil anlægge en retssag mod kompagniet for kontraktbrud og æreskrænkelse, skriver New York Times.

Meddelelsen om søgsmålet blev offentliggjort dagen efter nyheden om fyringen og var timet, så den landede samtidig med The Mets premiere på deres nye opsætning af Mozart-operaen ‘Così Fan Tutte’, som har været ét af varemærkerne i Levines lange titelliste hos operahuset.

I stævningen kan man læse, at »Hr. Levine klart og utvetydigt benægter enhver forseelse« i forbindelse med påstandene fremført i The Mets interne undersøgelsesrapport, der udgør grundlaget for fyringen.

Søgsmålet er ledsaget af et erstatningskrav på 35 millioner kr. og en påstand om, at fyringen er kulminationen på direktør Peter Gelbs årelange, personlige vendetta mod Levine. Ifølge stævningen hævder Levine, at Peter Gelb har haft til hensigt »at udelukke ham fra The Met og fuldstændigt slette hans eftermæle fra organisationen«.

Advokaten bag The Mets undersøgelse af Levine, Bettina B. Plevan, har efterfølgende udsendt en pressemeddelelse, hvor man blandt andet kan læse:
»The Met opsagde Levines kontrakt den 12. marts efter en grundig undersøgelse, der afdækkede troværdige og bekræftede beviser for seksuelt misbrug på The Met, såvel som tidligere. Det er chokerende, at Hr. Levine har nægtet at acceptere ansvaret for sine handlinger og i stedet har besluttet at lange ud efter The Met med et søgsmål fyldt med usandheder«.

Foto: Koichi Miura / Metropolitan Opera

Læs også: Nu fyrer The Met James Levine

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER