Tivoli SommerKlassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo
Tosca | Valdemar Slot 2018
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Filmkomponist donerer sin musik til forskning

14/03-18
Filmkomponist donerer sin musik til forskning | Magasinet KLASSISK nyhed
Den amerikanske komponist John Williams har besluttet sig for at forære sit samlede bibliotek af færdige partiturer og nodeark med skitser fra hans koncert- og filmmusik til sit gamle musikkonservatorium, Juilliard School, i New York. 86-årige Williams, som er én af de mest succesrige og indflydelsesrige filmkomponister i verden, studerede oprindeligt klaver på Juilliard og har siden betragtet skolen som den bedste i USA.

»Helt fra mine første dage som spirende klaverelev har jeg anset Juilliard School som et sandt Mekka for musikundervisning, både herhjemme og uden for landets grænser«, siger han i en pressemeddelelse. Han ser det derfor som et privilegium at give forskerne og de studerende på konservatoriet muligheden for at gøre sig bekendt med detaljerne i arbejdet fra en mere end 60 år lang karriere.

»Vi er dybt taknemmelige over, at John med enorm generøsitet forærer Juilliard sit omfattende bibliotek med både koncert- og filmmusik. John har været en vidunderlig ven og kollega i mange år. Hans kunstneriske færdigheder, kreativitet og endeløse fantasi gør ham til en af de mest beundrede og respekterede musikere i vores tid«, siger Juilliards formand, Joseph W. Polisi, om komponistens beslutning.

John Williams står bag musikken til en lang række store filmsucceser, blandt andet ‘Schindler’s List’, ‘Superman’, ‘Star Wars’ og ‘Indiana Jones’. For sit livslange virke har han modtaget fem Oscars, fire Golden Globes og ikke mindre end 24 Grammys. Han er tidligere chefdirigent for Boston Symfonikernes underholdningsorkester, Boston Pops Orchestra, og har udover filmmusikken komponeret en række orkester- og kammerværker.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Fejl der bliver til guldkorn | Hvad forsker du i?

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Luisi tager over efter van Zweden i Dallas | Magasinet KLASSISK nyhed

Luisi tager over efter van Zweden i Dallas

»Orkestrene i USA er meget åbne og nysgerrige«

Op af den åndelige sump | Reportage Festspillene i Bergen | Magasinet KLASSISK nyhed

Op af den åndelige sump | Reportage Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen har musklerne og selvtilliden til at leve op til sin status som Nordens største begivenhed af sin art.

PLADENYT

Spøgelset og englen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Spøgelset og englen

Den finske komponist Kaija Saariaho gør operagenren til sin egen ved at trække tempoet ned og gøre plothandlingen mindre vigtig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Marin – An Animated Fantasy; Axel – A Portrait Film OUR Recordings 2.110426 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Den hviskende kæmpe

En fin portrætfilm og ikke mindst en cd med punktnedslag fra komponistens lange karriere.

ARTIKLER

»Vores ‘Ring’ er en del af byens forvandling – man kan sige, at det er orkestrets gave til Odeon og til byens udvikling«
Finn Schumacker, musikchef for Odense Symfoniorkester

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal