Camerata synger Bach | Holmes Kirke 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Filmkomponist donerer sin musik til forskning

14/03-18
Filmkomponist donerer sin musik til forskning | Magasinet KLASSISK nyhed
Den amerikanske komponist John Williams har besluttet sig for at forære sit samlede bibliotek af færdige partiturer og nodeark med skitser fra hans koncert- og filmmusik til sit gamle musikkonservatorium, Juilliard School, i New York. 86-årige Williams, som er én af de mest succesrige og indflydelsesrige filmkomponister i verden, studerede oprindeligt klaver på Juilliard og har siden betragtet skolen som den bedste i USA.

»Helt fra mine første dage som spirende klaverelev har jeg anset Juilliard School som et sandt Mekka for musikundervisning, både herhjemme og uden for landets grænser«, siger han i en pressemeddelelse. Han ser det derfor som et privilegium at give forskerne og de studerende på konservatoriet muligheden for at gøre sig bekendt med detaljerne i arbejdet fra en mere end 60 år lang karriere.

»Vi er dybt taknemmelige over, at John med enorm generøsitet forærer Juilliard sit omfattende bibliotek med både koncert- og filmmusik. John har været en vidunderlig ven og kollega i mange år. Hans kunstneriske færdigheder, kreativitet og endeløse fantasi gør ham til en af de mest beundrede og respekterede musikere i vores tid«, siger Juilliards formand, Joseph W. Polisi, om komponistens beslutning.

John Williams står bag musikken til en lang række store filmsucceser, blandt andet ‘Schindler’s List’, ‘Superman’, ‘Star Wars’ og ‘Indiana Jones’. For sit livslange virke har han modtaget fem Oscars, fire Golden Globes og ikke mindre end 24 Grammys. Han er tidligere chefdirigent for Boston Symfonikernes underholdningsorkester, Boston Pops Orchestra, og har udover filmmusikken komponeret en række orkester- og kammerværker.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Fejl der bliver til guldkorn | Hvad forsker du i?

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Orkestermusiker opgiver retssag | Magasinet KLASSISK nyhed

Orkestermusiker opgiver retssag

Den 62-årige musiker John Wetherill havde sagsøgt sin arbejdsgiver, Indianapolis Symphony Orchestra og den unge chefdirigent Krzysztof Urbanski (foto), for aldersdiskrimination.

James Levine truer The Met med retssag | Magasinet KLASSISK nyhed

James Levine truer The Met med retssag

Hvis man troede, at sagen om James Levine var slut med hans fyring fra The Met i sidste uge, må man tro om igen.

PLADENYT

Hindemith med saft og kraft | Magasinet KLASSISK pladenyt

Hindemith med saft og kraft

Der kunne fare en djævel i Hindemith, som tidligt flirtede med ekspressionisme og påvirkninger fra jazz.

KONKURRENCE

Konkurrence | Magasinet KLASSISK

Vind Kasper Holtens nye bog om opera


ANMELDELSER

Nørgård: Organ Book, Jens E. Christensen (orgel), Dacapo 6.220656 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Orgelet på vrangen

I Per Nørgårds kortfattede værker for orgel er mætningen af information så koncentreret, at de hver især rummer små universer.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Mahler stiller altid et væld af spørgsmål i sin musik, og der kommer sjældent et svar, men han nærmer sig en eller anden form for retning«
Mariss Jansons, dirigent

ANNONCER

Trio Satie - Forår på fransk 2018