Tivoli SommerKlassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo
Tosca | Valdemar Slot 2018
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Musikfestivaler lover ligestilling

12/03-18
Musikfestivaler lover ligestilling | Magasinet KLASSISK nyhed
En fifty-fifty kønsfordeling i valget af komponister er målet for 45 internationale musikfestivaler- og konferencer, som skal realiseres senest i 2022. Deltagerne i det nye Keychange-projekt, foranstaltet af Performing Right Society Foundations, har forpligtet sig til at nå målet på »de måder, der passer bedst til deres programlægning og musikgenrer«.

Lederen af Performing Right Society Foundation, Vanessa Reed, er overbevist om, at man med det fælles løfte vil se en forandring i den skæve kønsbalance i musikbranchen.
»Kampen for ligestilling i hele samfundet fortsætter, og med den voksende offentlige opmærksomhed på skævhederne i de kreative brancher har vi nu muligheden for at reagere og forpligte os til at skabe håndgribelige forandringer i musikverdenen. Jeg håber, at det vil blive begyndelsen til en mere balanceret branche til gavn for alle«, siger hun til The Guardian.

Én af deltagerne i projektet er BBC, som for at opfylde målsætningen har besluttet, at halvdelen af alle bestillingsværker ved deres årlige, omfattende 8-ugers sommerfestival, The Proms, i 2022 skal gå til kvindelige komponister.

Direktøren for BBC Proms, David Pickard, beskriver løftet som »en skelsættende erklæring om ligestilling fra kunstindustrien«. Han tilføjer: »At opnå en 50/50 kønsbalance mellem samtidskomponisterne i BBC Proms er noget, vi har forpligtet os til i et stykke tid. Vi ser det som bydende nødvendigt for den kreative udvikling af verdens største klassiske musikfestival«.

Foto: Chris-Christodoulou / BBC | Mirga Grazinyte Tyla foran City of Birmingham Symphony Orchestra ved Proms-koncert i 2017

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Marin Alsop bliver igen den første kvinde

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Empatiske mennesker får mere ud af musik | Ny forskning | Magasinet KLASSISK nyhed

Empatiske mennesker får mere ud af musik | Ny forskning

Hvis din evne til at indleve dig i andres glæde og sorg er veludviklet, så får du sandsynligvis også får mere ud af at lytte til musik.

To operahuse bandlyser anmeldere | Magasinet KLASSISK nyhed

To operahuse bandlyser anmeldere

»Dette er en uacceptabel reaktion og en krænkelse af pressefriheden og til at tænke frit«

PLADENYT

Comala vækket til live | Magasinet KLASSISK pladenyt

Comala vækket til live

DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret plus udenlandske sangsolister har vækket ‘Comala’ til live efter mange års dvale.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Schubert: Klaversonater Javier Perianes (klaver) Harmonia Mundi HMM 902282 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Schubert med let klang

Javier Perianes’ håndtering af Schuberts bittesmå nuancer gøres med så stor kunstfærdighed.

ARTIKLER

»Hvis alt bare kørte i smør hele tiden, ville det være røvkedeligt – musikken ville ikke være til at holde ud at høre på«
Jens Elvekjær, klaver

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement