Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Musikfestivaler lover ligestilling

12/03-18
Musikfestivaler lover ligestilling | Magasinet KLASSISK nyhed
En fifty-fifty kønsfordeling i valget af komponister er målet for 45 internationale musikfestivaler- og konferencer, som skal realiseres senest i 2022. Deltagerne i det nye Keychange-projekt, foranstaltet af Performing Right Society Foundations, har forpligtet sig til at nå målet på »de måder, der passer bedst til deres programlægning og musikgenrer«.

Lederen af Performing Right Society Foundation, Vanessa Reed, er overbevist om, at man med det fælles løfte vil se en forandring i den skæve kønsbalance i musikbranchen.
»Kampen for ligestilling i hele samfundet fortsætter, og med den voksende offentlige opmærksomhed på skævhederne i de kreative brancher har vi nu muligheden for at reagere og forpligte os til at skabe håndgribelige forandringer i musikverdenen. Jeg håber, at det vil blive begyndelsen til en mere balanceret branche til gavn for alle«, siger hun til The Guardian.

Én af deltagerne i projektet er BBC, som for at opfylde målsætningen har besluttet, at halvdelen af alle bestillingsværker ved deres årlige, omfattende 8-ugers sommerfestival, The Proms, i 2022 skal gå til kvindelige komponister.

Direktøren for BBC Proms, David Pickard, beskriver løftet som »en skelsættende erklæring om ligestilling fra kunstindustrien«. Han tilføjer: »At opnå en 50/50 kønsbalance mellem samtidskomponisterne i BBC Proms er noget, vi har forpligtet os til i et stykke tid. Vi ser det som bydende nødvendigt for den kreative udvikling af verdens største klassiske musikfestival«.

Foto: Chris-Christodoulou / BBC | Mirga Grazinyte Tyla foran City of Birmingham Symphony Orchestra ved Proms-koncert i 2017

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Marin Alsop bliver igen den første kvinde

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Hvor er de kvindelige komponister? | Magasinet KLASSISK nyhed

Hvor er de kvindelige komponister?

»Som ung pige er det nærmest umuligt at spejle sig i en gammel, afdød mand med fuldskæg«

James Levine truer The Met med retssag | Magasinet KLASSISK nyhed

James Levine truer The Met med retssag

Hvis man troede, at sagen om James Levine var slut med hans fyring fra The Met i sidste uge, må man tro om igen.

PLADENYT

Tidens varmeste yngre pianist | Magasinet KLASSISK pladenyt

Tidens varmeste yngre pianist

Danmarksaktuelle Daniil Trifonov fortsætter ufortrødent i det brillante repertoire med Chopins klaverværker.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Nørgård: Organ Book, Jens E. Christensen (orgel), Dacapo 6.220656 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Orgelet på vrangen

I Per Nørgårds kortfattede værker for orgel er mætningen af information så koncentreret, at de hver især rummer små universer.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
Andrew Mellor

ANNONCER

Trio Satie - Forår på fransk 2018