Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Beat Furrer modtager musikkens “nobelpris”

05/02-18
Beat Furrer modtager musikkens “nobelpris” | Magasinet KLASSISK nyhed
Komponisten Beat Furrer bliver årets modtager af den næsten 2 millioner kroner store hovedpræmie i Ernst von Siemens Musikprisen, der internationalt anses for at være en af de mest betydningsfulde og er kendt som musikkens nobelpris. Schweizisk-fødte Furrer er en af de mest markante moderne komponister og har haft enorm indflydelse på yngre generationer. Han har fungeret som professor ved konservatoriet i Graz siden 1991 og har her været med til at stifte Klangforum Wien, et af Europas førende ensembler indenfor ny musik.

»Prisen er tildelt for en livslang produktion med en ekspressiv kraft, som aldrig lader sig fange eller reducere. For evigt loyal mod sin unikke lydverden gentager Furrer aldrig det velkendte men udvikler i hvert værk nye musikalske idéer på sine ekspeditioner ud i ukendt æstetisk terræn«, kan man læse i priskomitéens begrundelse.

Ved sommerens Festspil i Salzburg afholdes en koncertserie med Beat Furrers værker. Den kunstneriske leder ved festspillene, Markus Hinterhäuser, siger ifølge Classical Source om privinderen:
»Beat Furrers kompositioner sætter os i stand til at få nye perspektiver på det, vi tror vi kender og giver os nye måder at fortælle og lytte på. Hele hans værksamling synes at være et forsøg på at bremse tidens løb i de faste spor«.

Den store check bliver overrakt ved en priskoncert i München til maj.

Foto: David Furrer

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Ernst von Siemens Musikpris går til Pierre-Laurent Aimard

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

Daniel Harding dropper orkester | Magasinet KLASSISK nyhed

Daniel Harding dropper orkester

»At ændre jeres musikalske DNA ville være en destruktiv handling«.

PLADENYT

Øst og vest støder sammen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Øst og vest støder sammen

Fra at være blot en kolorit oven på havet af strygere og blæsere fandt slagtøjet endelig sin tid i det 20. århundrede.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
ANdrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal