Nyhed

Genopstået pladeselskab udgiver ukendte koncerter af Vivaldi

Syv nye udgivelser over de næste to år. Det er, ifølge Classical Source, planen hos det franske pladeselskab Naïve Classic, som efter en pause på et par år genoptager deres ‘Vivaldi Edition’. En serie der i alt vil tælle 79 album med 450 værker af den italienske barok komponist efter sidste udgivelse.

Med et af det nye århundredes mest ambitiøse musikhistoriske projekter er projektøren nu i gennem 17 år blevet rettet mod den store samling af negligerede værker i Vivaldi samlingen i Nationalbiblioteket i Torino. Blandt de mange værker, gemt bag branddøre i et topsikret arkiv, finder man 110 violinkoncerter, 39 obokoncerter, over et dusin operaer og adskillige stykker religiøs musik. Meget af musikken er aldrig blevet indspillet før og end ikke udgivet på komponistens egen tid.

Naïve genopstod i foråret fra den konkursgrav, selskabet blev stedt til hvile i sidste år. Den første ny-udgivelse, som bliver nr. 55 i serien med de indbydende covers, er operaen ‘Dorilla in Tempe’. Stykket bliver sunget af mezzosopranerne Serena Malfi, Marina de Liso og Lucia Cirillo, kontraalterne Romina Basso og Sonia Prina samt barytonen Christian Senn. Sangerne bliver bakket op af det schweiziske radiokor under ledelse af Diego Fasolis. Pladen er på gaden 1. december. De hidtidige album i serien er solgt i mere end 800.000 eksemplarer.

Læs også: Pladeselskabet Naïve genoplives

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER