Nyhed

Konservatorielærer fyret efter kontroversielle karriereråd

»Violiner er strygernes sigøjnere, og hvis du er smart, vælger du et andet instrument for at få en bedre bedømmelse«. Nogenlunde sådan lød et lidt for smart karriereråd i en mail fra konservatorielæreren Francesca Carpos til hendes studerende ved det ansete Royal Academy of Music i London, ifølge avisen The Telegraph. Og det endte med, efter en disciplinærsag, at få hende fyret fra den stilling, hun tiltrådte i august.

Rådet blev fulgt op med en anden anbefaling om, hvordan man bør forholde sig som musiker på en turné:
»Flyv under radaren. Det der sker på turnéen forbliver også der. Spil det du skal, pas dine ting, duk hovedet, lad være med at beklage dig og hold din mund«.

Carpos’ karriereråd udløste klager fra de studerende, og det fik konservatoriets ledelse til at indlede disciplinærsagen mod Francesca Carpos. I et af klagebrevene lød det, at lærerens råd »lagde kimen til et giftigt uddannelses- og arbejdsmiljø med risiko for chikane og diskrimination af kolleger«.

Royal Academy of Music understreger, at Carpos anbefalinger skete helt for egen regning og ikke på nogle måder repræsenterer institutionens holdninger. Francesca Carpos forsvarer sig med, at rådene, der blev klaget over, var grebet ud af en sammenhæng og i øvrigt blev givet ud fra et forskningsmæssigt grundlag. Hun overvejer nu at anlægge sag mod Royal Academy of Music.

Læs også: Urent trav i violinkonkurrence?

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER