Tosca | Valdemar Slot 2018 Magasinet KLASSISK logo
Tosca | Valdemar Slot 2018
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik

07/11-17
Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik | Magasinet KLASSISK nyhed
Den nye streamingtjeneste Primephonic Play vil gøre op med problemerne med den klassiske musik hos markedets dominerende spiller, Spotify, hvor den klassiske musik har trange kår. Den klassiske musik har i digital form altid givet streamingbranchen hovedbrud, fordi den er sværere at kategorisere i forhold til information om værkerne, som er mere komplekse end i gængs populærmusik, hvor information om kunstner, sangtitel og albumnavn er de oplysninger, som bruges mest.

»Hvis du søger på ‘Mozart klaverkoncert’, vil du hos Primephonic få en samlet oversigt over alle hans klaverkoncerter, mens du hos Spotify vil få en oversigt oplistet efter de sædvanlige kriterier og efter popularitet. Det er bestemt en vigtig måde at sortere musik på, men for den klassiske lytter er det absolut ikke den eneste og heller ikke nødvendigvis den mest relevante måde«, siger direktør og medstifter af Primephonic Play, Simon Eder, til Billboard.

Ifølge Simon Eder har Primephonic fundet en ny løsning, som gør det nemmere at håndtere klassisk musik for lytterne. Blandt andet har tjenesten føjet oplysninger som undergenre, periode, optrædende og udgivelsesår til søgefunktionerne, der er relevante oplysninger for klassiske musiklyttere, der i dag ikke udgør mere end tre procent af alle streamingbrugere.
Primehonic blev lanceret sidste år som online klassisk pladeshop med downloads i højeste opløsning og udvider nu forretningen med streaming efter samme koncept i formatet 16-bit FLAC, der svarer til cd-kvalitet. Ifølge Rhinegold lanceres Primephonic Play i første omgang på det engelske og amerikanske marked. Butiksdelen til onlinekøb er tilgængelig i Danmark.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Ny gratis koncertplatform går online

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Op af den åndelige sump | Reportage Festspillene i Bergen | Magasinet KLASSISK nyhed

Op af den åndelige sump | Reportage Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen har musklerne og selvtilliden til at leve op til sin status som Nordens største begivenhed af sin art.

To operahuse bandlyser anmeldere | Magasinet KLASSISK nyhed

To operahuse bandlyser anmeldere

»Dette er en uacceptabel reaktion og en krænkelse af pressefriheden og til at tænke frit«

PLADENYT

En af verdens bedste sopraner og performere | Magasinet KLASSISK pladenyt

En af verdens bedste sopraner og performere

Fra dansk side kan vi ikke være taknemmelige nok for fænomenet Barbara Hannigan.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Puccini: La Bohème Malmö Opera dir. Christian Badea Naxos. 2.110385 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Bohème med svage led

Malmö-ensemblet har et par forholdsvis svage vokalled, der kun akkurat er deres partier voksne.

ARTIKLER

»Hvis alt bare kørte i smør hele tiden, ville det være røvkedeligt – musikken ville ikke være til at holde ud at høre på«
Jens Elvekjær, klaver

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement