Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik

07/11-17
Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik | Magasinet KLASSISK nyhed
Den nye streamingtjeneste Primephonic Play vil gøre op med problemerne med den klassiske musik hos markedets dominerende spiller, Spotify, hvor den klassiske musik har trange kår. Den klassiske musik har i digital form altid givet streamingbranchen hovedbrud, fordi den er sværere at kategorisere i forhold til information om værkerne, som er mere komplekse end i gængs populærmusik, hvor information om kunstner, sangtitel og albumnavn er de oplysninger, som bruges mest.

»Hvis du søger på ‘Mozart klaverkoncert’, vil du hos Primephonic få en samlet oversigt over alle hans klaverkoncerter, mens du hos Spotify vil få en oversigt oplistet efter de sædvanlige kriterier og efter popularitet. Det er bestemt en vigtig måde at sortere musik på, men for den klassiske lytter er det absolut ikke den eneste og heller ikke nødvendigvis den mest relevante måde«, siger direktør og medstifter af Primephonic Play, Simon Eder, til Billboard.

Ifølge Simon Eder har Primephonic fundet en ny løsning, som gør det nemmere at håndtere klassisk musik for lytterne. Blandt andet har tjenesten føjet oplysninger som undergenre, periode, optrædende og udgivelsesår til søgefunktionerne, der er relevante oplysninger for klassiske musiklyttere, der i dag ikke udgør mere end tre procent af alle streamingbrugere.
Primehonic blev lanceret sidste år som online klassisk pladeshop med downloads i højeste opløsning og udvider nu forretningen med streaming efter samme koncept i formatet 16-bit FLAC, der svarer til cd-kvalitet. Ifølge Rhinegold lanceres Primephonic Play i første omgang på det engelske og amerikanske marked. Butiksdelen til onlinekøb er tilgængelig i Danmark.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Ny gratis koncertplatform går online

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Daniel Harding dropper orkester | Magasinet KLASSISK nyhed

Daniel Harding dropper orkester

»At ændre jeres musikalske DNA ville være en destruktiv handling«.

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum | Magasinet KLASSISK nyhed

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum

»Som klassisk cellist har jeg svært ved at tro på, at jeg rent faktisk er gået top tyve på hitlisten over popmusik«

PLADENYT

En selvsikker generation | Magasinet KLASSISK pladenyt

En selvsikker generation

Nok er det fristende let at høre træk fra norrøn natur på cd’en, men den rummer en langt større spændvidde.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
ANdrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement