Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK Magasinet KLASSISK logo
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik

07/11-17
Streamingtjeneste vil løse problemet med klassisk musik | Magasinet KLASSISK nyhed
Den nye streamingtjeneste Primephonic Play vil gøre op med problemerne med den klassiske musik hos markedets dominerende spiller, Spotify, hvor den klassiske musik har trange kår. Den klassiske musik har i digital form altid givet streamingbranchen hovedbrud, fordi den er sværere at kategorisere i forhold til information om værkerne, som er mere komplekse end i gængs populærmusik, hvor information om kunstner, sangtitel og albumnavn er de oplysninger, som bruges mest.

»Hvis du søger på ‘Mozart klaverkoncert’, vil du hos Primephonic få en samlet oversigt over alle hans klaverkoncerter, mens du hos Spotify vil få en oversigt oplistet efter de sædvanlige kriterier og efter popularitet. Det er bestemt en vigtig måde at sortere musik på, men for den klassiske lytter er det absolut ikke den eneste og heller ikke nødvendigvis den mest relevante måde«, siger direktør og medstifter af Primephonic Play, Simon Eder, til Billboard.

Ifølge Simon Eder har Primephonic fundet en ny løsning, som gør det nemmere at håndtere klassisk musik for lytterne. Blandt andet har tjenesten føjet oplysninger som undergenre, periode, optrædende og udgivelsesår til søgefunktionerne, der er relevante oplysninger for klassiske musiklyttere, der i dag ikke udgør mere end tre procent af alle streamingbrugere.
Primehonic blev lanceret sidste år som online klassisk pladeshop med downloads i højeste opløsning og udvider nu forretningen med streaming efter samme koncept i formatet 16-bit FLAC, der svarer til cd-kvalitet. Ifølge Rhinegold lanceres Primephonic Play i første omgang på det engelske og amerikanske marked. Butiksdelen til onlinekøb er tilgængelig i Danmark.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Ny gratis koncertplatform går online

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Konservatorielærer fyret efter kontroversielle karriereråd | Magasinet KLASSISK nyhed

Konservatorielærer fyret efter kontroversielle karriereråd

»Spil det du skal, duk hovedet, lad være med at beklage dig og hold din mund«.

Bartoli er første kvinde, der synger i Det Sixtinske Kapel | Magasinet KLASSISK nyhed

Bartoli er første kvinde, der synger i Det Sixtinske Kapel

»Jeg er i den syvende himmel, hvis man kan sige det sådan«.

PLADENYT

Janáceks 700 kærlighedsbreve | Magasinet KLASSISK pladenyt

Janáceks 700 kærlighedsbreve

Hemmelig kærlighed var en stor inspirationskilde for Leos Janácek.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Fauré: Værker for cello og klaver, Andreas Brantelid (cello), Bengt Forsberg (klaver), BIS 2220 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Mesteren af sjælemættet underdrivelse

Gabriel Faurés to cellosonater beskrives ofte som de vrede værker, der blev trukket tilbage.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Hvis jeg ser, at der er nogen på første række, der er mindre opmærksomme så kan jeg overveje, okay, hvad er der brug for, at jeg foretager mig nu?«
Hilary Hahn, violinist

ANNONCER

Mogens Dahl Koncertsal

Magasinet KLASSISK abonnement