Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK Magasinet KLASSISK logo
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Ny chefdirigent for Staatstheater Nürnberg

06/11-17
Ny chefdirigent for Staatstheater Nürnberg | Magasinet KLASSISK nyhed
Danmarksaktuelle Joana Mallwitz bliver ny chefdirigent i Staatstheater Nürnberg. Den 31-årige tysker, som fra november står på podiet i Det Kongelige Teaters repremiere af ‘Tryllefløjten’, kommer fra en tilsvarende stilling ved teatret i Erfurt, hvor hun ved sin tiltræden i 2014 blev Europas yngste chefdirigent. Nu bryder den violin- og klaveruddannede Mallwitz en ny grænse som den første kvindelige chefdirigent i Nürnberg.

»Jeg glæder mig til den spændende og ærefulde opgave, der venter mig som Nürnbergs nye chefdirigent. Og til at arbejde med det vidunderlige hold omkring Jens-Daniel Herzog [teatrets direktør], som jeg fik den største tillid til allerede ved vores første møder, vores kemier passer ganske enkelt sammen«, sagde Joana Mallwitz ved udnævnelsen.

For fem år siden debuterede Mallwitz på Det Kongelige Teater, hvor hun er en hyppigt tilbagevendende gæstedirigent. Hun har stået i spidsen for Kapellet i opsætningerne af ‘Cavalleria rusticana’ / ‘Bajadser’, ‘Macbeth’, ‘Madama Butterfly’ og ‘Den flyvende hollænder’. Hun førte også an i nytårskoncerten i 2012 til stor begejstring for Informations anmelder, som dengang skrev:
»Jeg har ikke hørt denne tyske komet før. Egentlig burde det være forbudt, at en kun 25-årig kan udstråle så stor autoritet og myndighed. Hendes signatur som dirigent ser ud til at være en meget markeret måde at lade de enkelte dele af orkestret tale sammen på. Hun fremhæver delene for så at massere dem sammen til en forunderlig helhed. Med andre ord skaber hun så at sige musikken for øjne og ører af publikum«.

Foto: Nikolaj Lund

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Thomas Søndergårds afløser er fundet

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Svensk opera er også præget af sexchikane | Magasinet KLASSISK nyhed

Svensk opera er også præget af sexchikane

»Jeg er rasende, skuffet og enormt trist over, at så mange kvinder har været udsat for krænkelser«.

Bartoli er første kvinde, der synger i Det Sixtinske Kapel | Magasinet KLASSISK nyhed

Bartoli er første kvinde, der synger i Det Sixtinske Kapel

»Jeg er i den syvende himmel, hvis man kan sige det sådan«.

PLADENYT

Først på pletten | Magasinet KLASSISK pladenyt

Først på pletten

Franske Joseph Bodin de Boismortier var noget af en stjerne og så god til at tjene penge, at mæceners støtte ikke var nødvendig.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 3, Romain Decharmes (klaver), Malmö Symfoniorkester, dir. Marc Soustrot, Naxos 8.573477 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En afdæmpet bryllupskage

En ny serie indspilninger af Saint-Saëns’ fem klaverkoncerter er undervejs fra Malmö.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Hvis jeg ser, at der er nogen på første række, der er mindre opmærksomme så kan jeg overveje, okay, hvad er der brug for, at jeg foretager mig nu?«
Hilary Hahn, violinist

ANNONCER

Mogens Dahl Koncertsal

Magasinet KLASSISK abonnement