Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Ny chefdirigent for Staatstheater Nürnberg

06/11-17
Ny chefdirigent for Staatstheater Nürnberg | Magasinet KLASSISK nyhed
Danmarksaktuelle Joana Mallwitz bliver ny chefdirigent i Staatstheater Nürnberg. Den 31-årige tysker, som fra november står på podiet i Det Kongelige Teaters repremiere af ‘Tryllefløjten’, kommer fra en tilsvarende stilling ved teatret i Erfurt, hvor hun ved sin tiltræden i 2014 blev Europas yngste chefdirigent. Nu bryder den violin- og klaveruddannede Mallwitz en ny grænse som den første kvindelige chefdirigent i Nürnberg.

»Jeg glæder mig til den spændende og ærefulde opgave, der venter mig som Nürnbergs nye chefdirigent. Og til at arbejde med det vidunderlige hold omkring Jens-Daniel Herzog [teatrets direktør], som jeg fik den største tillid til allerede ved vores første møder, vores kemier passer ganske enkelt sammen«, sagde Joana Mallwitz ved udnævnelsen.

For fem år siden debuterede Mallwitz på Det Kongelige Teater, hvor hun er en hyppigt tilbagevendende gæstedirigent. Hun har stået i spidsen for Kapellet i opsætningerne af ‘Cavalleria rusticana’ / ‘Bajadser’, ‘Macbeth’, ‘Madama Butterfly’ og ‘Den flyvende hollænder’. Hun førte også an i nytårskoncerten i 2012 til stor begejstring for Informations anmelder, som dengang skrev:
»Jeg har ikke hørt denne tyske komet før. Egentlig burde det være forbudt, at en kun 25-årig kan udstråle så stor autoritet og myndighed. Hendes signatur som dirigent ser ud til at være en meget markeret måde at lade de enkelte dele af orkestret tale sammen på. Hun fremhæver delene for så at massere dem sammen til en forunderlig helhed. Med andre ord skaber hun så at sige musikken for øjne og ører af publikum«.

Foto: Nikolaj Lund

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Thomas Søndergårds afløser er fundet

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

Daniel Harding dropper orkester | Magasinet KLASSISK nyhed

Daniel Harding dropper orkester

»At ændre jeres musikalske DNA ville være en destruktiv handling«.

PLADENYT

Udpensling af abort og mord  | Magasinet KLASSISK pladenyt

Udpensling af abort og mord

Ikke alle i Covent Gardens sal var lige begejstrede for instruktør Katie Mitchells feministiske tag på ‘Lucia di Lammermoor’.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
ANdrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal