Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Rattle bydes velkommen hjem med 10 dages festival

13/09-17
Rattle bydes velkommen hjem med 10 dages festival | Magasinet KLASSISK nyhed
Fortabte sønner og hjemvendte krigshelte er dårlige sammenligninger, men én ting er sikker: Når Simon Rattle vender hjem til sin nye post som chefdirigent for London Symphony Orchestra, venter der en stjernemodtagelse. De engelske medier flyder over med lovord om stjernedirigentens tilbagevenden til den hjemlige musikscene. Men allergladest er de selvfølgelig hos London Symphony Orchestra, som arrangerer ‘This is Rattle’, en 10-dages velkomstfestival til ære for deres nye maestro, der siden 2002 har tilbragt tiden som chefdirigent for Berliner Filharmonikerne.

Nicholas Kenyon, direktør for orkestrets hjemmebane The Barbican, kalder Rattle for en »game-changer«.
»Han får bragt musikken på forsiden af aviserne, Tv-kameraerne er zoomet ind på ham. Han løfter musikken op på et helt nyt niveau«, siger han til The Guardian. Og forventningsglæden er gensidig.
»Vi skal udforske de store mesterværker sammen, opbygge et fællesskab og inspirere en ny generation til at slutte sig til os i troen på, at musik er for alle«, siger Rattle om fremtiden som chefdirigent for London-orkestret.

Festivalens åbningskoncert på torsdag markerer også starten på den nye sæson og byder på et program med musik af fire nutidige engelske komponister, deriblandt Thomas Adès’ ‘Asyla’ og uropførelse af Helen Grimes ‘Fanfare’, som er bestilt af orkestret til lejligheden.

Det bliver den første af i alt 10 koncerter med Rattle på podiet foran sit nye orkester i løbet af debutåret. Det næste år frem vil han havde dobbeltarbejde og både have sin første sæson i London og den sidste i Berlin, hvor han i øvrigt bliver boende med sin familie.

‘This is Rattle’ løber fra 14.-24. september og bliver transmitteret live af BBC.

Foto: PR

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Simon rattle: »Brexit er en handling af selvskadende karakter«

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Daniel Harding dropper orkester | Magasinet KLASSISK nyhed

Daniel Harding dropper orkester

»At ændre jeres musikalske DNA ville være en destruktiv handling«.

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

PLADENYT

Først på pletten | Magasinet KLASSISK pladenyt

Først på pletten

Franske Joseph Bodin de Boismortier var noget af en stjerne og så god til at tjene penge, at mæceners støtte ikke var nødvendig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

K&K Philharmoniker: Tiroler Beethoven-Tage, K&K Philharmoniker, dir. Matthias Georg Kendlinger, DaCapo Østrig 2198 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Et blålys

Der er spillefejl, og der mangler klangligt overskud, så dialogen mellem orkestrets forskellige grupper ofte falder til jorden.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Kan man uden kultur overhovedet forstå, hvorfor skoler kan være vigtige?«
Fabio Luisi, DR SymfoniOrkestrets chefdirigent

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement