Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Mand dublerer Brünhilde i Bayreuth

08/09-17
Mand dublerer Brünhilde i Bayreuth | Magasinet KLASSISK nyhed
Under opførelsen af Wagners ‘Ragnarok’ ved årets finale af festspillene i Bayreuth sker der det, der bare ikke må ske. Sopranen Catherine Foster, som synger Brünhildes parti, kommer til skade midt i første akts klimaks med Siegfried. Og det så slemt at hun er tvunget til at tilbringe resten af aftenen på krykker på grund af en fibersprængning i læggen, ude af stand til at stå på scenen.

Benet svigtede, men det gjorde stemmen ikke. For at redde den uheldige situation skulle der tænkes hurtigt, så instruktørassistenten Andreas Rosar smækker i en fart en paryk og glitrende guldkjole på og dublerer på scenen, mens den skadede sopran synger valkyriens parti ude fra kulissen.

At det lige blev Andreas Rosar skyldes, at der ikke var nogle kvinder blandt assistenterne, og at han var den eneste mand på produktionsholdet uden skæg. Publikum var vilde med hans præstation i de sidste to akter og belønnede ham med en halv times stående applaus efter endt forestilling.

»Normalt er det min opgave at styre applausen som instruktørassistent. Det er mig, der er ansvarlig for, at de optrædende kommer ud i den rigtige rækkefølge, og at tæppet går fra på de rigtige tidspunkter. At skulle træde ud på den anden side var nyt for mig - og lidt underligt. Men at indtage scenen i Bayreuth Festspielhaus på sådan en aften med den rigtige Brünhilde gav mig gåsehud. Jeg vil aldrig glemme det«, siger Andreas Rosar til Süddeutsche Zeitung om den uvante oplevelse foran scenetæppet.

Foto: Catherine Foster

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Netrebko skal ikke til Bayreuth endnu

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne | Magasinet KLASSISK nyhed

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne

Adam Fischer skal prøve kræfter med et af verdens bedste orkestre.

PLADENYT

Først på pletten | Magasinet KLASSISK pladenyt

Først på pletten

Franske Joseph Bodin de Boismortier var noget af en stjerne og så god til at tjene penge, at mæceners støtte ikke var nødvendig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Graun: Operaarias, Julia Lezhneva (sopran), Concerto Köln, dir. Mikhail Antonenko, Decca 4831518 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Klokkeklar sopran

Julia Lezhneva demonstrerer endnu engang sin eminente kontrol i selv de mest halsbrækkende passager.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Kan man uden kultur overhovedet forstå, hvorfor skoler kan være vigtige?«
Fabio Luisi, DR SymfoniOrkestrets chefdirigent

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal