Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Orkanen Harvey ødelægger Houstons Grand Opera

06/09-17
Orkanen Harvey ødelægger Houstons Grand Opera | Magasinet KLASSISK nyhed
Houston Grand Opera, det ene af de to store operahuse i Texas, er blevet hårdt ramt af orkanen Harveys hærgen i den sydøstlige ende af delstaten. Wortham Theater Center, som huser både operaen og Houston Ballet, har stået under vand, og oversvømmelsen har efterladt sig massive ødelæggelser i både kældre og scenerum.

Blandt andet er al strøm røget, og det sendte operaens website og anden kommunikation til tælling, skriver Opera Wire. Det er dog lykkedes for operadirektør Perryn Leech og chefdirigent Patrick Summers at sende en intern meddelelse ud til personalet, som også er blevet delt med pressen.

Her kan man blandt andet læse:
»Vi er et kompagni, og vi er her for hinanden. Vi vil rejse os sammen og levere en fantastisk sæson til vores publikum, så de også kan få de nødvendige kunstneriske oplevelser til at komme ovenpå igen efter denne katastrofe. Det eneste vand vi fremover ønsker på vores scene, er det fra Rhinfloden!«.

Efter de første stormvarsler inden Harvey gik i land, begyndte kompagniet at sikre, hvad de kunne nå, og det lykkedes at redde instrumenter, kostumer og scenografi til de kommende opsætninger af ‘La Traviata’ og ‘Julius Cæsar’. Efter nyheden om skaderne er det strømmet ind med støttetilkendegivelser og tilbud om hjælp fra andre operakompagnier.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Verdenspremiere på opera om Steve Jobs

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne | Magasinet KLASSISK nyhed

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne

Adam Fischer skal prøve kræfter med et af verdens bedste orkestre.

PLADENYT

Tidens varmeste yngre pianist | Magasinet KLASSISK pladenyt

Tidens varmeste yngre pianist

Danmarksaktuelle Daniil Trifonov fortsætter ufortrødent i det brillante repertoire med Chopins klaverværker.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Nørgård: Organ Book, Jens E. Christensen (orgel), Dacapo 6.220656 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Orgelet på vrangen

I Per Nørgårds kortfattede værker for orgel er mætningen af information så koncentreret, at de hver især rummer små universer.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Mahler stiller altid et væld af spørgsmål i sin musik, og der kommer sjældent et svar, men han nærmer sig en eller anden form for retning«
Mariss Jansons, dirigent

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal