Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Berliner Filharmonikerne får ny direktør

01/09-17
Berliner Filharmonikerne får ny direktør | Magasinet KLASSISK nyhed
Det er ikke kun på chefdirigentpodiet, at Berliner Filharmonikerne gør klar til skiftedag. På direktionsgangen skal kontoret snart stå klart til den nye direktør, 46-årige Andrea Zietzschmann, som tiltræder stillingen 1. september. Hun overtager efter Martin Hoffmann, som har styret orkestret siden 2010. Zietzschmann har den helt rigtige profil med lang erfaring fra branchen og kommer senest fra et job som chef for NDR radioorkestrene i Hamborg, en stilling hun også havde ved Hessischer Rundfunk i Frankfurt.

Den nye direktør blev første gang præsenteret sidste år, da hun underskrev sin kontrakt samtidig med den nye chefdirigent, Kirill Petrenko (foto). Han tiltræder formelt først sin stilling i 2019 men spøger dog allerede nu i kulissen og på scenen, hvor han optræder som “chefdirigent in spe" både i indeværende og i den kommende sæson.

»Hun er enormt sympatisk, og med hendes mange års erfaring fra forskellige orkestre ved hun præcis, hvordan musikersjælen fungerer. Derfor er Andrea Zietzschmann det perfekte valg til posten«, siger Kirill Petrenko om den nye direktør.

Foto: Monika Rittershaus

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Berliner Filharmonikerne skal dele statstilskud

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum | Magasinet KLASSISK nyhed

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum

»Som klassisk cellist har jeg svært ved at tro på, at jeg rent faktisk er gået top tyve på hitlisten over popmusik«

Snigløbet Luisi siger op som juryformand | Magasinet KLASSISK nyhed

Snigløbet Luisi siger op som juryformand

Blot to måneder før deltagerne skal på scenen og dyste, må international violinkonkurrence i huj og hast se sig om efter ny juryformand.

PLADENYT

Først på pletten | Magasinet KLASSISK pladenyt

Først på pletten

Franske Joseph Bodin de Boismortier var noget af en stjerne og så god til at tjene penge, at mæceners støtte ikke var nødvendig.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Sven-David Sandström: The Passion of St. John, Daniel Carlsson (kontratenor), Lars Møller (baryton), Mogens Dahl Kammerkor, Brooklyn Rider, Jens Bjørn-Larsen (tuba), dir. Mogens Dahl,  Exlibris 30186 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Lidelse uden smerte

Jesu lidelse bliver til sval meditation i mundene på kontratenoren Daniel Carlsson, baryton Lars Møller og Mogens Dahl Kammerkor.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Mahler stiller altid et væld af spørgsmål i sin musik, og der kommer sjældent et svar, men han nærmer sig en eller anden form for retning«
Mariss Jansons, dirigent

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement