Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

»Succes kan ikke måles på præmierne alene«

30/08-17
»Succes kan ikke måles på præmierne alene« | Magasinet KLASSISK nyhed
Med små 300.000 kr. i tegnebogen kunne den sydkoreanske tenor, Seung Ju Bahg, stige om bord på flyveren i lufthavnen i Oslo efter at have vundet Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence forrige fredag. Med i rejsetasken havde det 27-årige operatalent også et diplom som bevis på 1. pladsen samt et kunstværk skabt af den norske dronning selv.

I talen ved prisoverrækkelserne udtrykte dronningen sin beundring og bevægelse og takkede alle finalisterne for deres engagement:
»Succes i denne konkurrence kan ikke måles på præmierne alene men også på den tiltro til jeres egne kunstneriske evner, som jeg håber er vokset i løbet af konkurrencen«, lød det fra dronning Sonja.

Seung Ju Bahg, som til daglig studerer ved konservatoriet i Mannheim, besejrede den italienske tenor, Giovanni Sebastiano Sala (2. pladsen) og den hviderussiske bas, Alexander Roslavets (3. pladsen) samt to andre finalister. Du kan høre Seung Ju Bahg og andre af finalisterne ved en operagalla med DR SymfoniOrkestret i København 3. november.

Bag den internationalt ansete konkurrence, som afholdes hvert andet år, står Oslo Filharmonikerne, Den Norske Opera og Ballet, NRK og Det Norske Musikakademi. Den blev stiftet i 1988 og var de første to gange en klaverkonkurrence. Siden har konkurrencen været forbeholdt unge sangere under 32 år.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Magasinet KLASSISK nyheder

Se uddrag fra sangfinalen

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Snigløbet Luisi siger op som juryformand | Magasinet KLASSISK nyhed

Snigløbet Luisi siger op som juryformand

Blot to måneder før deltagerne skal på scenen og dyste, må international violinkonkurrence i huj og hast se sig om efter ny juryformand.

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum | Magasinet KLASSISK nyhed

Engelsk cellist skriver hitliste-historie med sit debutalbum

»Som klassisk cellist har jeg svært ved at tro på, at jeg rent faktisk er gået top tyve på hitlisten over popmusik«

PLADENYT

Øst og vest støder sammen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Øst og vest støder sammen

Fra at være blot en kolorit oven på havet af strygere og blæsere fandt slagtøjet endelig sin tid i det 20. århundrede.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 3, Romain Decharmes (klaver), Malmö Symfoniorkester, dir. Marc Soustrot, Naxos 8.573477 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En afdæmpet bryllupskage

En ny serie indspilninger af Saint-Saëns’ fem klaverkoncerter er undervejs fra Malmö.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
ANdrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal