Tosca | Valdemar Slot 2018 Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Dudamel-turné aflyst af Venezuelas præsident

31/08-17
Dudamel-turné aflyst af Venezuelas præsident | Magasinet KLASSISK nyhed
Det er ikke nemt af være Gustavo Dudamel. Først bliver stjernedirigenten kritiseret internationalt for ikke at ville blande sig i urolighederne i hjemlandet Venezuela, og når han så endelig tager bladet fra munden, bliver han mødt med repressalier fra landets præsident Nicolas Maduro.

Dudamel skulle i efteråret have turneret i USA med National Youth Orchestra of Venezuela, men turnéen er pludseligt blevet aflyst af den Venezuelanske regering med Maduro i spidsen for beslutningen, ifølge avisen El Nacional. Aflysningen kommer få dage efter, at præsident Maduro offentligt havde hånet Dudamel ved en TV-optræden.

Angiveligt har Dudamel påkaldt sig præsidentens vrede efter at have været involveret i forhandlingerne om frigivelsen af en ung violinist, der var blevet anholdt ved en af de voldsomme anti-Maduro demonstrationer, som har hærget Venezuela de sidste måneder.

Forinden havde dirigenten været ude med riven og kritiseret præsidenten i kommentarer til flere internationale aviser, blandt andet New York Times og El Pais. Dudamel har på Twitter udtrykt sin forfærdelse over aflysningen men siger, at han har tænkt sig at fortsætte »kampen for et bedre Venezuela«.

Foto: Harald Hoffmann / DG

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Dudamel blander sig i Venezuelas politiske uroligheder

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Dansk tendens bekræftes af internationale tal | Magasinet KLASSISK nyhed

Dansk tendens bekræftes af internationale tal

»Forestillingen om at der ikke er nok kvindelige komponister, hører fortiden til«.

Empatiske mennesker får mere ud af musik | Ny forskning | Magasinet KLASSISK nyhed

Empatiske mennesker får mere ud af musik | Ny forskning

Hvis din evne til at indleve dig i andres glæde og sorg er veludviklet, så får du sandsynligvis også får mere ud af at lytte til musik.

PLADENYT

Scarlatti på accordeon | Magasinet KLASSISK pladenyt

Scarlatti på accordeon

Sonater af Domenico Scarlatti har længe fulgt en af de for øjeblikket mest hædrede i dansk musikliv, accordeonist Bjarke Mogensen.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Nørgård: Organ Book, Jens E. Christensen (orgel), Dacapo 6.220656 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Orgelet på vrangen

I Per Nørgårds kortfattede værker for orgel er mætningen af information så koncentreret, at de hver især rummer små universer.

ARTIKLER

»Vores ‘Ring’ er en del af byens forvandling – man kan sige, at det er orkestrets gave til Odeon og til byens udvikling«
Finn Schumacker, musikchef for Odense Symfoniorkester

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal