Symfonikaos i Argentina | Magasinet KLASSISK nyhed
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017 Magasinet KLASSISK logo
Wagner i Leipzig | Oper Leipzig 2017
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Symfonikaos i Argentina

24/08-17
Symfonikaos i Argentina | Magasinet KLASSISK nyhed
Med en international underskriftindsamling retter ledelse og musikere i Argentinas Nationalorkester nu et hårdt angreb mod landets kulturminister. Mange af musikerne har ikke fået løn i op til syv måneder, og kulturministeriet skylder også penge til flere chefer og gæstesolister. 30 stillinger er ubesatte på grund af manglende økonomi, og flere koncertturnéer og konkurrencer er blevet aflyst.

Det er blandt andet gået ud over den chilenske gæstedirigent, Francisco Rettig, der skulle have stået i spidsen for orkestret tidligere på sommeren. Han trak sig, da han fik at vide at han selv måtte betale for sit ophold.

»Jeg kan ikke længere lade som om, at alting er fint i lyset af mine seneste oplevelser. Mine seneste problemer er dog ingenting sammenlignet med musikerne i orkestret, der ikke har fået deres løn i flere måneder«, skriver han i et åbent brev om årsagen til hans aflysning. Gæstedirigenten mangler selv stadig at få udbetalt honorarer, der stammer tilbage fra 2015.

Det økonomiske kaos har stået på i flere sæsoner, og nu er bægret fuldt ifølge initiativtagerne til indsamlingen, som påpeger at en utilstrækkelig kulturpolitik efterhånden har skabt en kunstnerisk udhuling af orkestret. Orkestret har flere gange forsøgt at få ministeriet i tale uden held, og nu forsøger man altså at skabe offentlig opmærksomhed om den håbløse situation.

Pianisten Martha Argerich og andre prominente musiknavne har allerede givet deres støtte til protesten, og i alt har næsten 14.000 foreløbigt underskrevet.

Foto: PR

Følg med i underskriftindsamlingen

FLERE NYHEDER

Ung flygtning låner Stradivarius  | Magasinet KLASSISK nyhed

Ung flygtning låner Stradivarius

Da den syriske flygtning Rami Basisah tirsdag aften optrådte i Royal Albert Hall, var det med et helt særligt instrument i hænderne.

95 procents perfektion | Koncertanmeldelse | Magasinet KLASSISK nyhed

95 procents perfektion | Koncertanmeldelse

Vokalensemblet Ars Nova Copenhagen tilfører denne engelske renæssancemusik en særlig, lækker klang - samt et sofistikeret udtryk.

ANMELDELSER

Overtures, Preludes & Intermezzi La Scalas orkester og dir. Riccardo Chailly Decca 483 1148 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Operafix uden stemmer

Alt bliver leveret med suverænt overblik og spillet med indlysende selvfølgelighed.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Vi arbejder på at komme ud, hvor man virkelig ikke tænker, at dér kan opera også være«
Elisabeth Linton, Malmö Operaens chefinstruktør

PLADENYT

Kaufmann crooner Mahlersange | Magasinet KLASSISK pladenyt

Kaufmann crooner Mahlersange

Tidens vel mest ombejlede stjernetenor, Jonas Kaufmann, vover at gabe over to sangpartier på samme indspilning.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Bestil vores nyhedsbrev

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.

ANNONCER

Klassiske dage 2017

Malmo-Chamber Music Festival 2017