Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Symfonikaos i Argentina

24/08-17
Symfonikaos i Argentina | Magasinet KLASSISK nyhed
Med en international underskriftindsamling retter ledelse og musikere i Argentinas Nationalorkester nu et hårdt angreb mod landets kulturminister. Mange af musikerne har ikke fået løn i op til syv måneder, og kulturministeriet skylder også penge til flere chefer og gæstesolister. 30 stillinger er ubesatte på grund af manglende økonomi, og flere koncertturnéer og konkurrencer er blevet aflyst.

Det er blandt andet gået ud over den chilenske gæstedirigent, Francisco Rettig, der skulle have stået i spidsen for orkestret tidligere på sommeren. Han trak sig, da han fik at vide at han selv måtte betale for sit ophold.

»Jeg kan ikke længere lade som om, at alting er fint i lyset af mine seneste oplevelser. Mine seneste problemer er dog ingenting sammenlignet med musikerne i orkestret, der ikke har fået deres løn i flere måneder«, skriver han i et åbent brev om årsagen til hans aflysning. Gæstedirigenten mangler selv stadig at få udbetalt honorarer, der stammer tilbage fra 2015.

Det økonomiske kaos har stået på i flere sæsoner, og nu er bægret fuldt ifølge initiativtagerne til indsamlingen, som påpeger at en utilstrækkelig kulturpolitik efterhånden har skabt en kunstnerisk udhuling af orkestret. Orkestret har flere gange forsøgt at få ministeriet i tale uden held, og nu forsøger man altså at skabe offentlig opmærksomhed om den håbløse situation.

Pianisten Martha Argerich og andre prominente musiknavne har allerede givet deres støtte til protesten, og i alt har næsten 14.000 foreløbigt underskrevet.

Foto: PR

Magasinet KLASSISK nyheder

Følg med i underskriftindsamlingen

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne | Magasinet KLASSISK nyhed

Adam Fischer debuterer med Berliner Filhamonikerne

Adam Fischer skal prøve kræfter med et af verdens bedste orkestre.

Færre orkestermusikere i Tyskland | Magasinet KLASSISK nyhed

Færre orkestermusikere i Tyskland

Antallet af orkestermusikere er faldende, og det samme gælder for offentligt finansierede orkestre, oplyser det tyske orkesterforbund.

PLADENYT

Øst og vest støder sammen | Magasinet KLASSISK pladenyt

Øst og vest støder sammen

Fra at være blot en kolorit oven på havet af strygere og blæsere fandt slagtøjet endelig sin tid i det 20. århundrede.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Graun: Operaarias, Julia Lezhneva (sopran), Concerto Köln, dir. Mikhail Antonenko, Decca 4831518 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Klokkeklar sopran

Julia Lezhneva demonstrerer endnu engang sin eminente kontrol i selv de mest halsbrækkende passager.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Opsætningens overfladiske udtryk og den effektive brug af Broadway-tricks indfangede Texas-stripperens tomme liv eftertrykkeligt«
ANdrew Mellor

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal