Tivoli SommerKlassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Symfonikaos i Argentina

24/08-17
Symfonikaos i Argentina | Magasinet KLASSISK nyhed
Med en international underskriftindsamling retter ledelse og musikere i Argentinas Nationalorkester nu et hårdt angreb mod landets kulturminister. Mange af musikerne har ikke fået løn i op til syv måneder, og kulturministeriet skylder også penge til flere chefer og gæstesolister. 30 stillinger er ubesatte på grund af manglende økonomi, og flere koncertturnéer og konkurrencer er blevet aflyst.

Det er blandt andet gået ud over den chilenske gæstedirigent, Francisco Rettig, der skulle have stået i spidsen for orkestret tidligere på sommeren. Han trak sig, da han fik at vide at han selv måtte betale for sit ophold.

»Jeg kan ikke længere lade som om, at alting er fint i lyset af mine seneste oplevelser. Mine seneste problemer er dog ingenting sammenlignet med musikerne i orkestret, der ikke har fået deres løn i flere måneder«, skriver han i et åbent brev om årsagen til hans aflysning. Gæstedirigenten mangler selv stadig at få udbetalt honorarer, der stammer tilbage fra 2015.

Det økonomiske kaos har stået på i flere sæsoner, og nu er bægret fuldt ifølge initiativtagerne til indsamlingen, som påpeger at en utilstrækkelig kulturpolitik efterhånden har skabt en kunstnerisk udhuling af orkestret. Orkestret har flere gange forsøgt at få ministeriet i tale uden held, og nu forsøger man altså at skabe offentlig opmærksomhed om den håbløse situation.

Pianisten Martha Argerich og andre prominente musiknavne har allerede givet deres støtte til protesten, og i alt har næsten 14.000 foreløbigt underskrevet.

Foto: PR

Magasinet KLASSISK nyheder

Følg med i underskriftindsamlingen

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER

Luisi tager over efter van Zweden i Dallas | Magasinet KLASSISK nyhed

Luisi tager over efter van Zweden i Dallas

»Orkestrene i USA er meget åbne og nysgerrige«

To operahuse bandlyser anmeldere | Magasinet KLASSISK nyhed

To operahuse bandlyser anmeldere

»Dette er en uacceptabel reaktion og en krænkelse af pressefriheden og til at tænke frit«

PLADENYT

Flórez føler sig klar til Mozart | Magasinet KLASSISK pladenyt

Flórez føler sig klar til Mozart

En af tidens største sangtalenter, den peruanske tenor Juan Diego Flórez, kaster sig over Mozarts værker.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Mendelssohn: Violinkoncert og Symfoni nr. 5 Faust Heras-Casado Harmonia Mundi HMM 902325 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Mendelssohn nyfortolket

Med en violintone, der kan tangerer en sinustone, vælger Isabelle Faust af og til kun at tegne sin stemme som en streg i luften.

ARTIKLER

»Hvis alt bare kørte i smør hele tiden, ville det være røvkedeligt – musikken ville ikke være til at holde ud at høre på«
Jens Elvekjær, klaver

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement

Mogens Dahl Koncertsal