Nyhed

Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet

Chefdirigenten for Opéra national de Paris og Wiener Symfonikerne, Philippe Jordan, bliver ny chefdirigent for orkestret i Wiens Staatsoper, skriver Opera Wire.

»For alle musikere med teaterblod i årerne er Wiener Staatsoper – med dens enestående traditioner og frem for alt dens mageløse orkester – én af de mest spændende opgaver og udfordringer, operaverdenen kan tilbyde«, lyder det forventningsfuldt fra Jordan i en pressemeddelelse.

Stillingen, som han tiltræder i 2020, er en af operaverdenens mest prestigefyldte og historisk set den måske mest omtumlede. Jordan overtager ansvaret for et orkester, der har været uden fast chef siden 2014, da den tidligere chefdirigent, Franz Welser-Möst, forlod podiet efter et opgør med den daværende direktør, Dominique Meyer. Welser-Möst er langt fra den første chef, der har måttet sige farvel til sin post i utide. Den samme skæbne er tidligere overgået Mahler, Richard Strauss og Herbert von Karajan.

Musikkommentator Norman Lebrecht hæfter sig i et kritisk indlæg på sin blog, Slipped Disc, ved at pressemeddelelsen om udnævnelsen ikke har operahuset som afsender men er fra Wiens Staatsopers kommende direktør, nuværende Sony-chef Bogdan Roscic, der også tiltræder i 2020. Lebrecht er bekymret for, om operahusets notoriske problemer med topstyring af den kreative ledelse forsætter med den nye direktør i stolen.

Foto: J.F. Leclercq / Opera national de Paris

Læs også: Ny stor koncertsal åbner i Paris

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER