Nyhed

Bent Sørensen uropføres af New York Filharmonikerne

Næste koncertsæson byder på spændende dansk nyt med New York Filharmonikerne, når orkestret uropfører et bestillingsværk af Bent Sørensen ved overgangen mellem efterår og vinter. Værket bærer titlen ‘Evening Land’ og får verdenspremiere den 30. november under ledelse af dirigent Christoph von Dohnányi.

Bent Sørensen beskriver selv værket som »et blødt landskab, langt fra det man finder i New York, og gemt i midten optræder et energisk ekko af New York«.
Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse for komponisten, når orkestret for første gang spiller et værk fra hans hånd.

»Jeg er vokset op med New York Filharmonikernes indspilninger. Dette orkester er en stor drøm, og når du får chancen for at være en del af den drøm, så er du nødt til at takke ja. Jeg er sikker på, at Filharmonikerne vil levere en fantastisk optræden, og muligheden for at arbejde med en dirigent som Christoph von Dohnányi er jo enestående«, siger Bent Sørensen i en pressemeddelelse.

Arbejdet med stykket er finansieret af Bent Sørensens gamle læremester, Per Nørgård, som valgte at støtte kompositionen med de penge, han modtog ved Filharmonikernes Marie-Josée Kravis Pris i 2014. Værket har derfor også referencer til Per Nørgård.
»Han var min lærer i tre år og blev senere en god ven og kollega. Han har hjulpet mig med at se og høre min egen musik«, fortæller Bent Sørensen.

Foto: Chris Lee / NYP

Læs også: En Sørensen classic til folket | Koncertanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER