Nyhed

Verdenspremiere på opera om Steve Jobs

En opera om Apple-guruen, Steve Jobs har premiere i USA i slutningen af juli måned. Operaen er en bestillingsopgave fra Santa Fe Opera og har været i støbeskeen siden 2015, skriver Opera Wire. I foråret trådte San Francisco Opera og Seattle Opera til som medunderskrivere på samproduktionen. Det er to af de mest fremtrædende skikkelser på den amerikanske scene for ny opera, komponisten Mason Bates og librettisten Mark Campbell, der står bag forestillingen.

»Steve Jobs var et ikon i nutiden. Hans genialitet har påvirket den måde, vi agerer i verden på. Men han var altså også en virkelig person og en del af samfundet. Masons nye opera er et dybt og sammensat portræt af en mand, som kæmpede med livets kompleksitet og balancen mellem familie og arbejde«, siger direktør for San Francisco Opera, Matthew Shilvock, i en pressemeddelelse.

Operaen med titlen ‘The (R)evolution of Steve Jobs’ rummer en prolog og ikke mindre end 19 efterfølgende scener, som tager udgangspunkt i fem nøglepersoner i Steve Jobs’ liv. Handlingen fortæller om hans jagt på indre ro mens hans samtidig står i en forretningsmæssig succes-tumult og er skal forholde sig til en livstruende kræftsygdom.

‘The (R)evolution of Steve Jobs’ får premiere i Santa Fe den 22. juli, men spiller ellers først i Seattle i sæsonen 2018/19 og i San Francisco i 2019/20. Den amerikanske baryton Edward Parks III skal synge partiet som Steve Jobs.

Læs også: Et univers som skal kunne stå på egne ben | Interview Daniel Bjarnason

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER