Nyhed

Det Kgl. Kapel henter russisk chefdirigent i Odense

Michael Boders afløser som chefdirigent for Det Kgl. Kapel er fundet. Det bliver den nuværende chefdirigent for Odense Symfonikorkester, Alexander Vedernikov, der skal lede Kapellet fra næste sæson, oplyser Det Kgl. Teater i en pressemeddelelse.

»Jeg har haft nogle rigtige gode oplevelser med Det Kgl. Kapel i løbet af de sidste to sæsoner, og jeg ser frem til vores fremtidige samarbejde. Der er, som jeg ser det, et stort potentiale for at nå nye kunstneriske højdepunkter med tanke på Den Kgl. Operas fantastiske kreative kræfter«, siger Alexander Vedernikov.

Den 52-årige russiske dirigent kommer fra en familiebaggrund, hvor faren var operasanger ved Bolsjojteatret, og moren var orgelprofessor ved musikkonservatoriet i Moskva, hvor han også selv er uddannet. Han er en erfaren dirigent, som både kan det symfoniske- og operarepertoiret. Han operadebuterede på Bastillen i Paris i 2005 og har siden dirigeret på La Scala i Milano samt i operahuse i Rom, Bologna, Torino og Venedig. Han har allerede stået i spidsen for Det Kongelige Kapel i operaproduktionerne ‘Lady Macbeth fra Mtsensk’ og ‘Lohengrin’ og dirigerede så sent som i fredags kapellets symfonikoncert med et russisk program. I næste sæson leder han én opera og én koncert, et antal som bliver fordoblet i de to efterfølgende sæsonener.

Kapellet har været uden chefdirigent siden i sommer, hvor Michael Boders kontrakt udløb. Han ønskede ikke at forlænge efter sidste nedskæringsrunde, hvor ensemblets stab af faste musikere blev væsentligt beskåret. Boder mente, at det gik ud over kvaliteten af operaens opsætninger og udtrykte i øvrigt en personlig frustration over gabet mellem den kunstneriske og den administrative ledelse.

Foto: PR

Læs også: Michael Boder stopper som chefdirigent for Det Kgl. Kapel

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER