Nyhed

Muti tilbage på La Scala efter 11 år

Riccardo Muti har ikke sat sine ben på scenen i Milanos operahus, siden han som daværende chefdirigent i vrede forlod huset i 2005 efter 20 år på posten. Men til næste år vender han tilbage til podiet, når han skal dirigere Chicago Symphony Orchestra (CSO) ved to koncerter i januar. Selv om maestroen pakkede sine ting i en fart og smækkede døren hårdt efter sig, har La Scala ikke glemt ham. I juni arrangerer teatrets museum en udstilling til minde om hans tid i Milano. Med udstillingen fejrer teatret Mutis 75-års fødselsdag i juli, og dirigenten vil ifølge det italienske magasin ‘Classic Voice’ selv være til stede og tale ved åbningen den 5. juni.

»På trods af den bratte ende på vores forhold nærer jeg ingen bitre følelser overfor teatret. Alle kan begå fejl. Jeg kommer nu for at få de nye generationer i tale og for at minde dem om mit arbejde på La Scala gennem 20 år. Jeg vil lægge vægt på al den nyere musik, jeg dirigerede i Milano. Denne udstilling vil fortælle sandheden om mit virke«, udtaler han i et interview til ‘Classic Voice’ om anledningen.

CSO, som Muti i dag er chefdirigent for, spillede sidst i La Scala i 1981. Koncerterne i januar er en del af 11 optrædener på en Europa-turné i den kommende sæson.

Foto: Todd Rosenberg

Læs også: En æra er slut – James Levine stopper på The Met

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER