Nyhed

Vasily Petrenko indspiller Skrjabins symfonier

Chefdirigent Vasily Petrenko og Oslo Filhamonikerne har sammen kastet sig ud i et projekt med at indspille alle fem symfonier af komponisten Aleksandr Skrjabin. Første udgivelse indeholder den russiske mystikers 3. og 4. symfoni og kommer på gaden til oktober. Blandt de efterfølgende udgivelser håber Petrenko at få muligheden for at indspille Skrjabins ufuldendte og usædvanlige værk, ‘Preparation for the Final Mystery’. Komponisten beskrev det selv som ”et gigantisk dommedagsværk, der i en religiøs synæstesi med alle kunstformer skal genføde verden”. Der var Skrjabin ønske at værket skulle fremføres over syv dage for foden af Himalaya.
“Fremførelsen af netop det stykke ville udgøre en fantastisk afslutning på vores arbejde med Skrjabin. I begyndelsen af projektet var orkestret en anelse skeptiske overfor hans musik, men under det hårde arbejde med indspilningen af symfonierne er de blevet kæmpefans af Skrjabin”, siger Vasily Petrenko til BBC.
Symfonierne bliver udgivet på det nye norske pladeselskab LAWO Classics, og markerer starten på et samarbejde med selskabet, som har specialiseret sig i at optage i lydformatet dxd, der er særligt egnet til at gengive detaljerne i den akustiske klassiske musik.

Foto: Bo Mathisen / Oslo Filharmonien

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER