Tivoli Sommerklassisk 2018 Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Fagotten er en truet art

13/08-15
Fagotten er en truet art | Magasinet KLASSISK nyhed
Fagottister er en truet race på linje med pandaer og isbjørne, hvis man spørger den hollandske fagottist Bram van Sambeek (foto). Han er ambassadør for den ny kampagne, 'Red fagotten', som skal bringe træblæsernes basstemme frem i lyset og sikre en fortsat rekruttering af unge musikere, der har lyst til at give sig i kast med klarinettens og oboens mindre kendte storebror.
"Kampagnens bevidst dramatiske navn skal åbne folks øjne for at fagottister er en lige så truet race som pandaer. Hvis du spørger folk på gaden er det kun en procent af dem, der overhovedet kan genkende en fagot", siger Bram van Sambeek til avisen The Guardian. Den udbredte mangel på fagottister truer symfoniorkestrene i fremtiden, og årsagen er et manglende kendskab til instrumentet vurderer Bram van Sambeek.
Inititativet blev taget i Amsterdam under sommerens musik- og kulturfestival og skal spredes videre i et europæisk netværk af professionelle musikere, der lokalt skal blæse til kamp for fagotten.

Foto: Rein Langeveld
Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

Daniel Harding dropper orkester | Magasinet KLASSISK nyhed

Daniel Harding dropper orkester

»At ændre jeres musikalske DNA ville være en destruktiv handling«.

Snigløbet Luisi siger op som juryformand | Magasinet KLASSISK nyhed

Snigløbet Luisi siger op som juryformand

Blot to måneder før deltagerne skal på scenen og dyste, må international violinkonkurrence i huj og hast se sig om efter ny juryformand.

PLADENYT

Først på pletten | Magasinet KLASSISK pladenyt

Først på pletten

Franske Joseph Bodin de Boismortier var noget af en stjerne og så god til at tjene penge, at mæceners støtte ikke var nødvendig.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 3, Romain Decharmes (klaver), Malmö Symfoniorkester, dir. Marc Soustrot, Naxos 8.573477 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En afdæmpet bryllupskage

En ny serie indspilninger af Saint-Saëns’ fem klaverkoncerter er undervejs fra Malmö.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Mahler stiller altid et væld af spørgsmål i sin musik, og der kommer sjældent et svar, men han nærmer sig en eller anden form for retning«
Mariss Jansons, dirigent

ANNONCER

Magasinet KLASSISK abonnement