Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

I London satses der på de unge dirigenter

13/07-17
I London satses der på de unge dirigenter | Magasinet KLASSISK nyhed
Londons Philharmonia Orchestra har ansat to yngre up-coming navne - begge med tilknytning til Danmark i større eller mindre grad. Den 31-årige finne Santtu-Matias Rouvali (foto) og tjekkiske Jakub Hrusa på 35 er hyret ind som 1. gæstedirigenter med start fra den kommende sæson. De bliver dermed en del af orkestrets prominente dirigenthold, der også består af chefdirigent, Esa-Pekka Salonen, samt æresdirigenterne Vladimir Ashkenazy og Christoph von Dohnányi.

»At få to unge gutter i topform til at lede og udvikle orkestret er det ideelle scenarie; forestillingen om dirigenten som den ensomme leder med det sidste kunstneriske ord har aldrig tiltalt mig«, siger Salonen til Rhinegold.

Santtu-Matias Rouvali, der også er Copenhagen Phils 1. gæstedirigent, er fra næste sæson udnævnt som chefdirigent for Göteborgs Symfonikere. Samme stilling passer han hos Tampere Filharmonikerne i Finland. Trods sine kun 31 år har Rouvali allerede en etableret karriere som international dirigent. De seneste sæsoner har blandt andet budt på samarbejder med solister som cellisten Alisa Weilerstein og den norske violinist Vilde Frang.

Jakub Hrusa blev som 30-årig spået til at blive en af de største dirigentstjerner i verden af magasinet Gramophone. Herhjemme blev han imidlertid kendt som dirigenten, der stoppede som musikchef på Det Kgl. Teater, før han var begyndt. Han valgte at smække døren i 2012 sammen med daværende operachef, Keith Warner, før sin egentlige tiltrædelse i 2013.

Siden har han gjort karriere som chefdirigent for Bamberg Symfonikerne, fast gæstedirigent ved Czech Philharmonic og som 1. gæstedirigent ved Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra.

De nye dirigenter skal stå i spidsen for flere koncerter årligt og bidrage til programlægningen både på de engelske scener og internationalt.

Foto: Kaapo Kamu

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Finurlig finne med tæft for historiefortælling | Koncertanmeldelse

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

På vinterferie med Beethoven-Ekspressen? | Magasinet KLASSISK nyhed

På vinterferie med Beethoven-Ekspressen?

Deutsche Bahn opkalder nye lyntog efter de store tyske komponister.

New York Phil får økonomisk saltvandsindsprøjtning | Magasinet KLASSISK nyhed

New York Phil får økonomisk saltvandsindsprøjtning

Ifølge det underskudsplagede orkesters bestyrelse ønsker man med den økonomiske støtte »at indvarsle en ny periode med finansiel stabilitet«.

PLADENYT

En selvsikker generation | Magasinet KLASSISK pladenyt

En selvsikker generation

Nok er det fristende let at høre træk fra norrøn natur på cd’en, men den rummer en langt større spændvidde.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.


ANMELDELSER

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 3, Romain Decharmes (klaver), Malmö Symfoniorkester, dir. Marc Soustrot, Naxos 8.573477 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En afdæmpet bryllupskage

En ny serie indspilninger af Saint-Saëns’ fem klaverkoncerter er undervejs fra Malmö.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Jeg har dirigeret ‘Götter-dämmerung’ og ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, og jeg døde ikke af det, og jeg brød heller ikke sammen«
Joana Mallwitz, dirigent

ANNONCER

Trio Satie - Nytår på fransk 2018

Mogens Dahl Koncertsal