Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

NYHED

Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination

27/07-17
Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination | Magasinet KLASSISK nyhed
Efter flere års chikanerier fra chefdirigenten sagsøger 1. fagottist ved Indianapolis Symphony Orchestra, John Wetherill (foto), nu orkestret for aldersdiskrimination. Den 62-årige musiker har tidligere indgivet en klage til det amerikanske nationale ligestillingsråd på ikke mindre end 17 sider med beskrivelser af, hvordan han selv og orkestrets andre musikere på over 40 år på daglig basis har oplevet at blive generet af chefdirigenten, polakken Krzysztof Urbanski, siden hans tiltrædelse i 2011.

Den unge chefdirigent skal angiveligt have opfordret Wetherill, som har spillet i orkestret i 27 år, til at opgive sin topposition som 1. instrumentalist til fordel for de yngre musikere på stolene ved siden af.

»Det er sådan, vi gør i Europa«, skal dirigenten have sagt ifølge Wetherill. Han mener, at chikanen fra Urbanski er et forsøg på at skille sig af med orkestrets ældre musikere, som er dyrere i drift end de unge på grund af forskellige tillæg og pensionsbidrag. Episoderne har været mange og tæller blandt andet en hændelse, hvor fagottisten blev bortvist i to uger uden løn, fordi han stemte sit instrument ved hjælp af elektronisk udstyr.

En juridisk repræsentant for orkestret afviser alle Wetherills anklager med ordene: »Sagsøgte benægter den uretfærdige, ondsindede påstand om uretmæssig adfærd fra Hr. Urbanski«.

Det amerikanske nationale ligestillingsråd har for nyligt vurderet klagen og stiller sig på Wetherills side. Rådet anbefaler ham at prøve sagen ved en domstol.

Magasinet KLASSISK nyheder

Læs også: Torsdagskarate med Urbanski | Koncertanmeldelse

Magasinet KLASSISK nyhedsbrev

FLERE NYHEDER

New York Phil får økonomisk saltvandsindsprøjtning | Magasinet KLASSISK nyhed

New York Phil får økonomisk saltvandsindsprøjtning

Ifølge det underskudsplagede orkesters bestyrelse ønsker man med den økonomiske støtte »at indvarsle en ny periode med finansiel stabilitet«.

På vinterferie med Beethoven-Ekspressen? | Magasinet KLASSISK nyhed

På vinterferie med Beethoven-Ekspressen?

Deutsche Bahn opkalder nye lyntog efter de store tyske komponister.

PLADENYT

Tidens varmeste yngre pianist | Magasinet KLASSISK pladenyt

Tidens varmeste yngre pianist

Danmarksaktuelle Daniil Trifonov fortsætter ufortrødent i det brillante repertoire med Chopins klaverværker.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.


ANMELDELSER

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 3, Romain Decharmes (klaver), Malmö Symfoniorkester, dir. Marc Soustrot, Naxos 8.573477 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En afdæmpet bryllupskage

En ny serie indspilninger af Saint-Saëns’ fem klaverkoncerter er undervejs fra Malmö.

ARTIKLER

Kurt Elling
»Folk er generelt meget nysgerrige – og der bliver spillet så meget musik, vi har hørt så mange gange før, at publikum faktisk er tørstige efter noget andet«
Christina Åstrand, violinist

ANNONCER

Trio Satie - Nytår på fransk 2018

Mogens Dahl Koncertsal