In dulci - koncert med Theatre of Voices 2018 Magasinet KLASSISK logo
Det Kgl Bibliotek | Verdenskendte pianister 2018
Magasinet KLASSISK logo

MAGASINARTIKEL (UDDRAG)

Hvis de snakker for meget, forsvinder magien | Interview Trio Vitruvi

30/10-18
Hvis de snakker for meget, forsvinder magien | Interview Trio Vitruvi | Magasinet KLASSISK

Fremadstormende Trio Vitruvi vil helst undgå at tænke for meget over deres musikerskab, da analyser kan blokere den energi, der ellers opstår spontant.

Af Michael Bo

Jeg har villet det længe, det her. Det er fire et halvt år, siden Trio Vitruvi vandt DR Kammermusikkonkurrencen, og siden har jeg mødt dem hver for sig adskillige gange eller to af dem sammen. Trioen har jeg kun oplevet på afstand nede fra tilskuersæderne.
Men nu lykkedes det. Dagen før en koncert i Ledøje-Smørum ikke langt fra København besøger jeg dem en lørdag formiddag til en prøve i København. Ravel og Dvorák.

»Ingen af os er meget analytiske om, hvordan vi spiller til en koncert – vi vil gerne føres derhen, hvor vi ender, automatisk«
Jacob La Cour, cello

Alexander McKenzie, den høje af de tre, ham med maestrohåret, sidder ved flygelet som indbegrebet af romantisk poesi, med det der ømt deklamerende foredrag. Niklas Walentin sidder skråt til højre foran ham, bourgognerøde bukser, butterfly og matchende lommetørklæde i jakken, og hans øjne mødes tit med Jacob la Cour i et smil over violinbuen. La Cour smiler tilbage, og man kan over cellokassen se, at han smiler med munden også. Han strækker sit højre ben helt ud under sig.

Øjenkontakt
Der er noget ved prøver. Også sidste prøve inden forestillingen. Man ved ikke præcist, hvor langt de er i processen, og hvor noget lyder lidt vildt, er det så et eksperiment, der kun holder dagen ud, eller kommer de til at lægge hovedet på blokken, når trioen ankommer til koncertsalen? Den skønne, skære klang som lige pludselig dukker op i Ravel. Noget man ikke …


Næste sæson
- I 2019 tager Trio Vitruvi nye værker på repertoiret, en trio af Poul Ruders, som han har bedt dem spille, et værk af Clara Schumann og yderligere to store værker af Schubert, ‘Forellekvintetten’ med gæster og B-dur-trioen. Det er endnu ikke besluttet, hvilken musik Kammerballetten skal danses til.


MAGASINET KLASSISK NR. 51 | NOV. 2018 - JAN. 2019 Magasinet KLASSISK nyheder Læs hele artiklen i
KLASSISK nr. 51
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE MAGASINARTIKLER

Midt imellem de levende og døde | Interview Patricia Petibon | Magasinet KLASSISK

Midt imellem de levende og døde | Interview Patricia Petibon

Mød den franske operasanger Patricia Petibon, der debuterer som Violetta i ‘La Traviata’ ved operaen i Malmø i november.

Interview: Thomas Dausgaard<br>»SER DE BLÅT, NÅR VI SER RØDT?« | Magasinet KLASSISK

Interview: Thomas Dausgaard
»SER DE BLÅT, NÅR VI SER RØDT?«

DR SymfoniOrkestrets THOMAS DAUSGAARD fortæller om at undgå, at rutinen tager over, når man dirigerer kendte værker, om DR-ledelsens nedskæringer af orkestrets koncertturnéer og om DR Koncertsalens akustik

NYHEDER

Netrebko runder Aalborg næste sommer | Magasinet KLASSISK nyhed

Netrebko runder Aalborg næste sommer

Den russiske stjernesopran vender tilbage til Danmark, når hun sammen med sin mand, tenoren Yusif Eyvazov, giver koncert i Musikkens Hus i 2019.

BESTIL NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev | KLASSISK

Læs nyhederne før de andre!

Hold dig ajour med det nyeste inden for opera og klassisk musik. Modtag vores gratis nyhedsbrev, der bliver udsendt ca. to gange om måneden.

ANMELDELSER

Bizet: Carmen, Wiener Symphoniker, dir. Paolo Carignani, iscen. Kasper Holten. C Major 742208 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

Carmen i stor skala

Es Devlins scenografi og Kasper Holtens virtuose iscenesættelse er stjernerne i denne ‘Carmen’.

ANNONCER

Messias i Lyng Kirke 2018

Magasinet KLASSISK abonnement

Messias i Lyng Kirke 2018

Det Kgl Bibliotek | Verdenskendte pianister 2018